Pretraga

Ovo su najmlađi kandidati na listama za parlamentarne izbore

A- A+

Uoči predstojećih parlamentarnih izbora kontaktirali smo stranke koje bi prema većini anketa trebale ući u parlament ili su blizu toga, i pitali ih tko su najmlađi kandidat i kandidatkinja na njihovima izbornim listama.

Na listama stranaka koje su nam dostavile podatke, čak četvero kandidata rođeno je 1995. godine: Laburist Elvis Čamagajevac, Stella Franić iz Koalicije za Premijera te Kosjenka Grošev i Matija Matija iz stranke Pametno.

Najstarijeg najmlađeg kandidata ima HSS, Ana-Mariju Petin koja je rođena 1976. godine. 

HDZ

Najmlađa kandidatkinja na listama HDZ-a je Gabrijela Matić, dvadesettrogodišnjakinja na 13. mjestu liste za I. izbornu jedinicu. Najmlađi kandidat je Domagoj Mikulić, rođen 3.2.1988. godine. Mikulić se nalazi na 14. mjestu u IV. izbornoj jedinici. 

SDP

Najmlađa SDP-ovka na predstojećim izborima je Biljana Gaća, rođena 22.5. 1990. godine, koja na izbore izlazi u V. izbornoj jedinici. Najmlađi kandidat je Ivan Klarin, rođen 16.7.1985. godine, a natječe se u IX. izbornoj jedinici.

Most NL

Najmlađa kandidatkinja Mosta je Matea Jalžečić ,rođena 4.4.1990., u VI. izbornoj jedinici, a najmlađi kandidat Matija Kikelj rođen 28.10.1990., u trećoj izbornoj jedinici.

HNS

Na listama Narodne koalicije najmlađa HNS-ovka je Marija Puh je 1985. godište i kandidatkinja je u III. izbornoj jedinici. Od HNS-ovaca najmlađi je Stjepan Čuraj je 1980. godište i kandidat je u IV. izbornoj jedinici. 

IDS-DDI

Najmlađa kandidatkinja na listama IDS-DDI-a je Sara Bužleta, rođena 10.3.1991. godine, a natječe se u VIII. izbornoj jedinici. Druga najmlađa osoba na listama je Patricija Čargonja, rođena 9.8.1989 godine, a na izbore izlazi u VII. izbornoj jedinici.

Koalicija za Premijera

Najmlađa na listama Koalicije za Premijera je Stella Franjić, 1995. godište, koja je kandidatkinja koalicije u V. izbornoj jedinici, dok je najmlađi kandidat Borna Buzarinov, 1991. godište, koji se nalazi na listi koalicije u VIII. izbornoj jedinici.

Izdvojeni članak

Matija Matija svoju aplikaciju ‘Transito’ planira dovesti do savršenstva

HSS

Najmlađa kandidatkinja HSS-a na listi Narodne koalicije je Ana-Marija Petin, 1976. godište, i kandidirana je u IV. izbornoj jedinici.

HSP dr. Ante Starčević

Najmlađa na listama HSP AS-a je Natalija Bilić i rođena je 1992. godine , a nalazi se na 4. mjestu koalicijske liste u I. izbornoj jedinici.

Pametno – Za Grad

Najmlađa kandidatkinja na kandidacijskim listama stranaka Pametno-Za Grad je Kosjenka Grošev, rođena 1995. godine, kandidirana na 11. mjestu u 2. izbornoj jedinici, a najmlađi kandidat na je Matija Matija, rođen 1995. godine, kandidiran na 13. mjestu 3. izbornoj jedinici.

Laburisti

Među Laburistima najmlađi je Elvis Čamagajevac, rođen 1995., a natječe se u IV. izbornoj jedinici. Najmlađa kandidatkinja je Irena Džinić, rođena 1993. godine a nalazi se na sedmom mjestu u VI. izbornoj jedinici. 

Iz HDSSB-a  ni nakon više upita nismo uspjeli dobiti odgovor na pitanje o najmlađim kandidatima. Iz Živog zida su nam rekli da sami potražimo najmlađe na izbornim listama, te da bi očekivanje da nam oni sami odgovore na upit ‘bila ludost’.