Pretraga

Ovo su najmlađi kandidati na listama za parlamentarne izbore

A- A+

Uoči predstojećih parlamentarnih izbora kontaktirali smo stranke koje bi prema većini anketa trebale ući u parlament ili su blizu toga, i pitali ih tko su najmlađi kandidat i kandidatkinja na njihovima izbornim listama.

Na listama stranaka koje su nam dostavile podatke, čak četvero kandidata rođeno je 1995. godine: Laburist Elvis Čamagajevac, Stella Franić iz Koalicije za Premijera te Kosjenka Grošev i Matija Matija iz stranke Pametno.

Najstarijeg najmlađeg kandidata ima HSS, Ana-Mariju Petin koja je rođena 1976. godine. 

HDZ

Najmlađa kandidatkinja na listama HDZ-a je Gabrijela Matić, dvadesettrogodišnjakinja na 13. mjestu liste za I. izbornu jedinicu. Najmlađi kandidat je Domagoj Mikulić, rođen 3.2.1988. godine. Mikulić se nalazi na 14. mjestu u IV. izbornoj jedinici. 

SDP

Najmlađa SDP-ovka na predstojećim izborima je Biljana Gaća, rođena 22.5. 1990. godine, koja na izbore izlazi u V. izbornoj jedinici. Najmlađi kandidat je Ivan Klarin, rođen 16.7.1985. godine, a natječe se u IX. izbornoj jedinici.

Most NL

Najmlađa kandidatkinja Mosta je Matea Jalžečić ,rođena 4.4.1990., u VI. izbornoj jedinici, a najmlađi kandidat Matija Kikelj rođen 28.10.1990., u trećoj izbornoj jedinici.

HNS

Na listama Narodne koalicije najmlađa HNS-ovka je Marija Puh je 1985. godište i kandidatkinja je u III. izbornoj jedinici. Od HNS-ovaca najmlađi je Stjepan Čuraj je 1980. godište i kandidat je u IV. izbornoj jedinici. 

IDS-DDI

Najmlađa kandidatkinja na listama IDS-DDI-a je Sara Bužleta, rođena 10.3.1991. godine, a natječe se u VIII. izbornoj jedinici. Druga najmlađa osoba na listama je Patricija Čargonja, rođena 9.8.1989 godine, a na izbore izlazi u VII. izbornoj jedinici.

Koalicija za Premijera

Najmlađa na listama Koalicije za Premijera je Stella Franjić, 1995. godište, koja je kandidatkinja koalicije u V. izbornoj jedinici, dok je najmlađi kandidat Borna Buzarinov, 1991. godište, koji se nalazi na listi koalicije u VIII. izbornoj jedinici.

Izdvojeni članak

Matija Matija svoju aplikaciju ‘Transito’ planira dovesti do savršenstva

HSS

Najmlađa kandidatkinja HSS-a na listi Narodne koalicije je Ana-Marija Petin, 1976. godište, i kandidirana je u IV. izbornoj jedinici.

HSP dr. Ante Starčević

Najmlađa na listama HSP AS-a je Natalija Bilić i rođena je 1992. godine , a nalazi se na 4. mjestu koalicijske liste u I. izbornoj jedinici.

Pametno – Za Grad

Najmlađa kandidatkinja na kandidacijskim listama stranaka Pametno-Za Grad je Kosjenka Grošev, rođena 1995. godine, kandidirana na 11. mjestu u 2. izbornoj jedinici, a najmlađi kandidat na je Matija Matija, rođen 1995. godine, kandidiran na 13. mjestu 3. izbornoj jedinici.

Laburisti

Među Laburistima najmlađi je Elvis Čamagajevac, rođen 1995., a natječe se u IV. izbornoj jedinici. Najmlađa kandidatkinja je Irena Džinić, rođena 1993. godine a nalazi se na sedmom mjestu u VI. izbornoj jedinici. 

Iz HDSSB-a  ni nakon više upita nismo uspjeli dobiti odgovor na pitanje o najmlađim kandidatima. Iz Živog zida su nam rekli da sami potražimo najmlađe na izbornim listama, te da bi očekivanje da nam oni sami odgovore na upit ‘bila ludost’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap