Pretraga

Penzioneri razočarani jer im se u zadnje vrijeme nitko ne diže u tramvaju

A- A+

Jedno značajno obilježje javnog gradskog prijevoza je međugeneracijski sukob oko slobodnih mjesta. Osobe u poznim godinama smatraju da bi im mladi bespogovorno trebali ustupati svoje mjesto, kada god to okolnosti nalažu, dok mladi često žele za svoje stajanje u tramvaju ili busu, barem dobiti uljudnu gestu. No, što kada to svakodnevno nadmudrivanje jedan period izostane,  primjerice zbog toga što je većina školaraca i studenata na odmoru. 

Foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Tu onda nastupa satirični portal News Bar, da izvrgne ruglu ovaj osjetljivi segment gradskog folklora. Njihov izvještaj o navednoj temi prenosimo u cjelosti.

Izdvojeni članak

Komentar: Neću ti se ustat u tramvaju pa taman da imaš 100 godina

Udruga umirovljenika uložila je žalbu ZET-u da im se nitko više ne diže u tramvaju jer su svi mladi na ferju.

Nesnosne gužve u tramvajima zamijenila je privremena idila jer su školarci na zimskim praznicima.
No, ova situacija ne odgovara svima.

Pogođenima su se našli umirovljenici koji smatraju kako nije lijepo da im se više nitko ne diže u tramvajima koji zjape prazni.

Iako situacija posebno teška za vrijeme zimskih praznika, demografski stručnjaci upozoravaju da je trend izbivanja mladih iz javnog prijevoza u porastu.

Osim što je natalitet u padu, sve je više mladih koji trbuhom za kruhom odlaze u inozemstvo.

Umirovljenici ipak žele naglasiti da je loša demografska slika samo politički izgovor. Upozoravaju da je to što im se nitko nema dignuti znak čistog bezobrazluka, lošeg odgoja i manjka bontona te da je nekad bilo bolje.