Pretraga

[VIDEO] Umirovljenici nezadovoljni mladima u tramvaju, a neki suosjećaju: ‘Možda je cijelu noć lumpao ili ljubio!’

A- A+

Svojevrsni animozitet između mladih i umirovljenika u javnom gradskom prijevozu nadaleko je poznat i obostran. Mladima često ide na živce što se moraju ili bi se barem pristojno morali ustati starijima, kojima pak smeta vrlo česta ignorancija mlađih sugrađana. Novinari portala mirovina.hr popričali su s nekolicinom umirovljenika i pitali ih što kažu na manire i navike mlađih sugrađana/ki tijekom vožnje.

Umirovljenici o manirama i navikama mlađih sugrađana/ki tijekom vožnje tramvajem | Screenshot: Youtube mirovina.hr

Mladi su već izjasnili o ponašanju starijih sugrađana u tramvajima – većina ih starije ljude u tramvajima smatra bahatima i bezobraznima. Tvrde i kako stariji putnici u javnom prijevozu često nemaju razumijevanja niti pristojnosti, pa im se često ne žele ustati i osloboditi mjesto iz principa.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Rijetko što je ovako urnebesno! Pogledajte kako umirovljenici reagiraju na High5

Novinari portala mirovina.hr odlučili su saznati i drugu stranu medalje ove priče. Popričali su sa zagrebačkim umirovljenicima o ponašanju mladih u tramvajima, a iz njihovih reakcija proizlazi da su uvelike nezadovoljni njihovim ponašanjem.

Na pitanje: Ustaju li vam se mladi u tramvajima?, odgovor je uglavnom bio negativan – umirovljenici/ice, ispostavilo se, većinu vremena neželjeno stoje u vozilima javnoga prijevoza. S druge strane, bilo je i umirovljenika koji su pohvalili mlade, čak i suosjećali s njima.

– Možda su umorni, možda su više umorni. Mi se imamo više vremena odmarati, penzioneri kako tako, a mladež, znate šta, možda je cijelu noć negdje bio, lumpao ili ljubio, kazala je jedna umirovljenica koja snažno suosjeća s mladim ljudima.

Mišljenja su podijeljena, no ipak, većina je nezadovoljna ponašanjem drugih putnika u tramvajima. Umirovljenici u najvećem broju ističu kako mladi u tramvajima samo prčkaju po mobitelima i ignoriraju ih ako ih vide.

Loših iskustava je puno, no ima i svijetlih trenutaka međugeneracijske solidarnosti koji podsjećaju na činjenicu da su svi lumpali, barem jednom u životu, zaključuju na mirovina.hr.