Pretraga

Pernar opet priveden, ovog puta u Šibeniku: U Splitu se tjedan dana ne smije približiti školama

A- A+

Novi dan, novo privođenje Ivana Pernara. Nakon Splita, danas ga je šibensko-kninska policija privela u Šibeniku zbog prekršaja vezanog uz nedopušteno javno okupljanje. Pernarova turneja po Dalmaciji ostala je obilježena i odlukom Općinskog prekršajnog suda u Splitu gdje mu je izrečena mjera zabrane pristupa odgojno-obrazovnim institucijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji na tjedan dana.

ivan pernar priveden u šibeniku

foto: Canva/screenshot YouTube

– Temeljem upita i medijskih napisa obavještavamo vas kako su policijski službenici Policijske postaje Šibenik u službene prostorije doveli 39-godišnjaka nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju. Po okončanju postupanja obavijestit ćemo vas o utvrđenom, objavila je PU šibensko-kninska.

Podsjetimo, Pernar je jučer priveden ispred osnovne škole u Splitu. Na ​okupljanju ​dan prije situacija je eskalirala pred Srednjom tehničkom prometnom školom Split organizirao je i održao ‘natjecanje u izdržaju i sklekovima’ u koje je uključio više učenika srednje škole, a neki su se, prema informacijama čitatelja, i potukli.

Izdvojeni članak
ivan pernar i policijsko vozilo u pozadini

Mora se dogoditi nešto jako loše da bi policija reagirala oko Pernara: ‘Bez prijava, nema postupanja’

Novost u cijelom slučaju je i ta da mu je sudac Općinskog prekršajnog suda u Splitu izrekao mjeru zabrane pristupa odgojno-obrazovnim institucijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji u trajanju od tjedan dana, nakon čega je pušten na slobodu.

Nekadašnji saborski zastupnik o svojim posjetima srednjim školama nerumorno izvještava na svom TikTok profilu, a na jednom od videa zabilježeno je i što se danas događalo u Šbeniku. Na snimci se vidi kako policajac razgovara s njim i govori mu da zajedno pođu u postaju. Pernar potom pita je li uhićen, na što policajac kaže da nije. ‘Ako jesam, neću pružati otpor, ako nisam uhićen, ostajem tu’, kazao je Pernar te je sjeo na pod oklružen učenicima i policijom. Policajac mu je odgovorio da nije uhićen, ali da pričeka.

@ipernar♬ original sound – Ivan Pernar