Pretraga

Policija uhitila Pernara pred splitskom školom, protiv njega će biti podnesene dvije prijave

A- A+

Nakon vijesti o Pernarovoj turneji po hrvatskim školama, stigla je novost kako je bivši saborski zastupnik uhićen. Policija je Pernara dočekala danas pred Osnovnom školom Bol u Splitu, nakon jučerašnjeg incidenta tijekom njegovog posjeta splitskoj srednjoj školi. Ravnatelj škole najavio je slanje obavijesti roditeljima o situaciji, dok će protiv Pernara, prema prvim informacijama, biti podnesene dvije prijave.

ivan pernar i policijsko vozilo u pozadini

foto: PU zagrebačka / screenshot Facebook

Nedugo nakon objavljivanja vijesti o tome kako kontroverzni bivši saborski zastupnik ponovno obilazi škole, stigla je vijest da je Ivan Pernar uhićen zbog sumnje u počinjenje prekršaja, doznaje slobodnadalmacija.hr kojoj je vijest potvrdila PU splitsko-dalmatinska.

Policija ga dočekala ispred OŠ Bol

Pernara je splitska policija uhitila i privela u službene prostorije danas oko podneva. U tijeku je kriminalistička obrada nakon što je tijekom njegovog posjeta jučer u Splitu nastala ogromna strka, navodno čak i tučnjava, a nešto slično je danas pokušao i ispred splitske Osnovne škole Bol, međutim tamo ga je, prema prvim informacijama, policija dočekala.

Nakon što je Pernar najavio kako će danas u 13 sati doći pred tu školu, ravnatelj, Davor Bučević mu je rekao da u školsko igralište ne smije ući. Također, preko školskog razglasa najavio je kako će poslati obavijesti roditeljima o situaciji koja se dogodila preko odmora, a spominjale su se i snimke učenika koji su bili na prozorima i pametnim telefonima bilježili sve što se u tom trenutku odvijalo u školskom dvorištu, javlja dalmatinskiportal.hr.

Izdvojeni članak
ivan pernar i srednjoškolci

Zagrebačka policija poslala dopis školama: ‘Ako vidite Ivana Pernara, odmah nas zovite’

Ravnatelj: ‘Ne razumijem zašto je došao pitati djecu o tim stvarima’

– Moja stručna služba mi je rekla da imaju informaciju da će doći. Zbog toga sam preko odmora djecu zadržao unutar škole. Zaista je došao s dvojicom… Prišao sam mu i on me već snimao. Rekao je da je htio djecu pitati oko trenda u Americi o javnom samo-snimanju i ozljeđivanju spolovila. Rekao je da je to trend u Americi i da će to sigurno doći u Hrvatsku za tri do pet godina, prepričao je Bučević bizaran razgovor za dalmatinskiportal.hr te dodao da je Pernaru odgovorio kako ne razumije zašto je došao u školu pitati djecu i maloljetnike o tim stvarima.

Kako doznaje slobodnadalmacija.hr, protiv Pernara će biti podnesene dvije prijave, i to ona zbog prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju i prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira.