Pretraga

Pijani tata vikao na sina da ugasi igrice, inače će mu baciti tablet kroz prozor: Uhićen je i osuđen

A- A+

Otac iz Zagreba uhićen je nakon što je u alkoholiziranom stanju vikao na sina da ugasi igrice, u suprotnom će mu baciti tablet kroz prozor, a naredio mu je i da vrata od sobe mora držati otvorenima. Uhitila ga je policija te je na sudu proglašen krivim jer je počinio psihičko nasilje na štetu djeteta.

Ilustracija: Unsplash

– Ugasi igrice, bacit ću ti tablet kroz prozor i vrata od sobe moraju biti stalno otvorena, tim je riječima alkoholizirani otac (59) iz Zagreba u ožujku prijetio svom maloljetnom sinu (16), doznaje Danica.hr.

Uhitila ga je policija, a sud je presudio da je ova prijetnja kod maloljetnika osjećaj straha i uznemirenosti te da je otac počinio psihičko nasilje u obitelji nad malodobnim sinom. Otac je bio u pritvoru dva dana, zbog čega mu je kazna od 1.000 kuna umanjena na 400, a mora platiti i trošak postupka od 200 kuna, prenosi Danica.hr. Također, dobio je i zabranu uznemiravanja sina od tri mjeseca, a provedbu te mjere nadzirat će policija.

Izdvojeni članak
nasilje, šaka

Pijani otac potukao se sa sinom (21): Na sudu tvrdio da nije pio, nego ga je ‘zamantalo grožđe’

Otac je na sudu iznio žaljenje zbog svoje reakcije, kazavši da je količina vremena koju njegov sin provodi igrajući igrice prevršila svaku mjeru. Također, mladić je, brani se otac, a prenosi Danica.hr, malo prije toga operirao oči, a i morao je učiti za školu. To popodne, prepričao je otac, tražio je od sina da uči. Kada je došao doma vidio je da to nije slučaj, nego je mladić igrao igrice.

Mladić je nakon očevog ispada pozvao policiju, a ocu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,37 promila. Kako prenosi Danica.hr, branio se da je bio kod prijatelja na rođendanu, da inače ne pije već dva mjeseca te da je odlučan u namjeri da u potpunosti prestane konzumirati alkohol.