Pretraga

Pijani otac potukao se sa sinom (21): Na sudu tvrdio da nije pio, nego ga je ‘zamantalo grožđe’

A- A+

Andrija, 21-godišnjak iz Podravskih Sesveta, napao je svog pijanog oca te mu je razbio usnicu. Tvrdi da ga je vrijeđao i bio agresivan prema njemu. Općinski sud u Koprivnici kaznio ga je uvjetnim zatvorom na godinu dana, iako je njegov otac navodio da nije bilo sukoba, već da je udario glavom o vrata.

nasilje, šaka

Ilustracija: Unsplash

Koliko god se voljeli, svađe u obitelji nisu rijetka pojava, a ponekad mogu završiti i – razbijenom usnicom. To dobro zna i 21-godišnji Andrija, kojeg je Općinski sud u Koprivnici kaznio uvjetnim zatvorom na godinu dana zbog fizičkog napada na oca.

‘Pokušao me uhvatiti za vrat

Naime, kako prenosi portal ePodravina, Andrija je u rujnu prošle godine u hodniku obiteljske kuće u Podravskim Sesvetama, udario svog oca šakom u lice tijekom svađe i razbio mu usnicu. Navodi se da je sukobu svjedočila majka, a da je razlog svađe uveliko povezan s alkoholom.

Konkretnije rečeno, Andrija je na sudu rekao da njegov otac stalno pije otkad su se doselili u Podravske Sesvete te da je prema njemu agresivan. Vrijeđao ga je i tog kobnog rujanskog dana te je 21-godišnjaku ‘prekipjelo’ kad mu je otac uvrijedio djevojku, pa je došlo do sukoba.

– Pokušao me uhvatiti za vrat i daviti me, na što sam mu primio obje ruke i odgurnuo ga. Majka je stala između nas, ja sam ocu zalijepio šamarčinu, nakon čega je neko vrijeme prekinuo, no zatim je nastavio još gore, objašnjavao je Andrija na sudu.

Izdvojeni članak
nasilje-modified

Učenika (11) u školi pretukli stariji učenici i gazili mu po glavi, ravnatelj: ‘Cilj im nije bio nasilje’

Oca ‘zamantalo grožđe’

Mladić je oca htio izbaciti iz kuće, no majka to nije dopustila. Andrija je priznao na sudu da njegova reakcija nije bila primjerena te smatra da je rana nastala kada je otac u jednom trenutku pao na tlo. Zanimljivo je, doduše, da Andrijin otac tvrdi kako nije bilo nikakvog sukoba te da tog dana nije pio alkohol, već ga je ‘zamantalo grožđe’ koje je brao dan ranije.

Za ranu kaže da ju je dobio nakon što je udario glavom o vrata, navodeći da ga nitko nije udario. Međutim, policija mu je tog dana izmjerila 1,60 promila u krvi, pa sud nije prihvatio takav iskaz, zaključivši da je tako pokušao otkloniti kaznenopravnu odgovornost sa sina Andrije.

Sud, doduše, nije prihvatio ni Andrijin iskaz, jer je sudsko-medicinski vještak naveo da ozljeda nije nastala zbog pada, već zbog djelovanja sile, moguće šakom, a ne udaranjem otvorenim dijelom, odnosno šamarom.

nasilje, šaka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap