Pretraga

Počelo veliko natjecanje u e-sportu: Ovo su neki od najboljih gamera u Hrvatskoj

A- A+

Natjecatelji nakon uvodne emisije Ultimate Gamera, prvog e-sport natjecanja u kojem se natječu amateri, nestrpljivo čekaju službeni početak turnira. Uzbuđeni, neki i uz tremu, slažu taktike, ali svi se slažu da je atmosfera showa sjajna i nezaboravna. Upoznajte ih sve, da možete bolje navijati!

ultimate gamer

Ovo je mjesto okršaja Tapira i Šnitera. Tko će ostati zadnji? | Foto: Hrvatski Telekom

U prvoj epizodi novog YouTube showa Ultimate Gamer, emitiranoj u nedjelju u večernjim satima, voditeljice Tetka i Zefy upoznale su nas s natjecateljima koji će sudjelovati u ovom showu, kao i sa svim pravilima natjecanja za najboljeg amaterskog gamera u Hrvatskoj. Sada brojni fanovi showa željno iščekuju da borba za naslov najboljeg konačno počne.

Sljedećih tjedana, svake nedjelje u večernjem terminu na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma dolazi nova epizoda najuzbudljivijeg gaming showa u Hrvatskoj. Ako želite saznati više o natjecateljima i njihovim mentorima, posjetite i web-stranicu na kojoj ćete također moći pratiti razvoj natjecanja.

Izdvojeni članak
ultimate gamer

Kreće Ultimate Gamer, epska bitka domaćih amatera za titulu najboljeg: Epizode izlaze na YouTubeu

A što nas čeka sljedeće nedjelje? Tapiri i Šniteri će se u timskoj igri boriti za imunitet koji ih spašava od ispadanja, dok će se ekipa koja izgubi i bude imala manje sreće u prvoj borbi naći u eliminacijskoj borbi nakon koje će netko napustiti show. Veliku ulogu će imati i mentori, dobro poznati Malajski Tapir (mentor Tapira) i Marko KC (mentor Šnitera) koji će poput pravih trenera paziti da motivacija u njihovim timovima uvijek bude na razini zadataka.

ultimate gamer

Malajski Tapir (mentor Tapira) i Marko KC (mentor Šnitera) poput pravih trenera paze da motivacija i moral u njihovim timovima uvijek budu na visini | Foto: Hrvatski Telekom

Timovi su poprilično izjednačeni, svaki sa svojim jačim stranama, no pobjeda će pripasti onima koji se najbolje prilagode i koje neće omesti ni eventualan manjak iskustva u nekim igrama. Pobjeda će pripasti najspremnijim i najsnalažljivijima.

Upoznajte natjecatelje Ultimate Gamer-a

Tim Tapira (u bijelim majicama) čine: TheAlfredSource – Twitch streamer koji voli snimati putovanja i avanture, LittleMo – kojoj su dvije najvažnije stvari Anime i noodlesi, zatim Dred – zaljubljenik u Rocket League, Don Risottoh – samoprozvani najbolji gamer u svom stanu, Rikkurumi – obožavateljica memeova, videoigara i animea te Viscaria – ambiciozna umjetnica i studentica grafičkog dizajna.

ultimate gamer

Bijele majice i dobra zabava su im zaštitni znakovi do sada u showu. Koliko su dobri u gamingu će uskoro imati prilike pokazati! | Foto: Hrvatski Telekom

Tim Šniteri (u crnim majicama) čine: Spyro – Fanatik Destinya 2 i Overwatcha, EnakinSkywalker – Studentica FER-a i članica Tekken Showdowna, Dr_Ritosa – skiper IRL, jungler u Summoners Riftu, Adaacid – 2D/3D umjetnica, Izzievond – Twitch streamerica sa zavidnim skillom u FPS-u te B1GLeo – bivši developer za Rimac automobile.

ultimate gamer

Crne majice se malo brinu oko izbora igara i platformi, no uvijek su spremni za slavlje! | Foto: Hrvatski Telekom

Za dojmove iz prve ruke upitali smo Spyro iz tima Šnitera i Don Risottoh iz Tapira, koji su cijelu atmosferu showa opisali jednostavno nezaboravnom.

– Svi smo u iščekivanju kako se bliži taj dan. Ne znamo u kojim igrama ćemo se prvo natjecati pa tu postoji i malo treme. Svi imamo neke omiljene naslove i platforme, ali ne igramo samo te igre. Tu ćemo se sigurno oslanjati na mentore i članove tima koji možda znaju više. Mislim da bi tim volio početi show s PC-jem, rekla nam je Spyro.

– Ekipa je ovdje stvarno top. Svi smo se upoznali i sada dok čekamo prvo natjecanje, zabava je na prvom mjestu. A ja sam jedan od glavnih koji je zadužen za podizanje atmosfere. Što se tiče prednosti nad drugim timom moram reći kako oba tima imaju svoje jače i slabije strane, kao i mentori. Neki više preferiraju PC, neki PlayStation ili mobitel i tu se jednostavno moramo nadati kako ćemo imati više sreće. No sve je u granicama zdravog sportskog ponašanja i ishod neće utjecati na odličan ugođaj, kazao nam je član Tapira, Don Risottoh.