Pretraga

Pažnja, ljubitelji eSporta: Kreće veliko regionalno natjecanje, nagradni fond je čak 21.800 eura

A- A+

Hrvatski Telekom pokreće regionalno natjecanje Telekom eSports Championship u kojem će, osim igrača iz Hrvatske, sudjelovati i oni iz cijele regije. Na natjecanje će se moći prijaviti svi eSport entuzijasti i profesionalci, koji će se natjecati u igrama CS:GO, Rocket League i FIFA 22.

Telekom eSports Championship novo je regionalno natjecanje kojeg pokreće Hrvatski Telekom za igrače iz Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, ali i iz cijele regije.

Sudionici će se natjecati u Counter Strike: Global Offensiveu, Rocket Leagueu i FIFA-i 22. Ovogodišnji nagradni fond iznosi 21.800 eura i pobjednici će moći osvojiti nagrade prema sljedećoj raspodjeli: prva četiri mjesta u igri CS:GO mogu osvojiti ukupno 15.000 eura, prva četiri mjesta u Rocket Leagueu mogu osvojiti ukupno 4.400 eura, dok će prva četiri mjesta u FIFA-i 22 osvojiti ukupno 2.400 eura.

Izdvojeni članak

‘Vatreni’ se vraćaju u popularnu sportsku igru nakon skoro 10 godina

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na natjecanje od 26. kolovoza do 4. rujna, putem ove poveznice. Organizatori kažu da natjecanja završavaju 20. studenog, odnosno vikendom finala kada je 18. studenog finale Rocket Leaguea, 19. studenog finale u FIFA-i 22 i 20. studenog kada je finale u CS:GO-u.

Telekom eSports Championship namijenjen je eSports entuzijastima i profesionalcima, koji se žele povezati s ljudima istih interesa, upoznati se i zabaviti. Ipak, natjecanje neće biti namijenjeno samo zabavi, njegov cilj je također edukacija i promicanje jednakosti, borba protiv govora mržnje te briga o sebi. Tako će sastavni dio svakog streama biti razne aktivnosti kojima se potiče razvoj novih vještina koje natjecateljima i gledateljima mogu pomoći u budućnosti.