Pretraga

Počeo ciklus besplatnih online predavanja: Naučite izrađivati videoigre

A- A+

Industrija videoigara ovih dana traženija je nego ikada prije. U vrijeme kada su svi doma, videoigre postale su uobičajen oblik zabave čak i za one koji su ih nekoć prezirali. Možda je baš trenutak da se i vi počnete baviti videoigrama.  U suradnji s našim portalom, Poduzetnički inkubator PISMO, SI-MO-RA i Regionalni koordinator SMŽ pokrenuli su ciklus online besplatnih predavanja o izradi videoigara.

Jeste li se ikada okušali u izradi videoigara? E, pa sada je vrijeme da krenete s tim.

Izdvojeni članak

Imate viška slobodnog vremena? Ovo su prigodne video igre koje možete početi igrati

Poduzetnički inkubator PISMO, SI-MO-RA i Regionalni koordinator SMŽ provode u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskim šahovskim savezom, Sportskom televizijom i portalom Srednja.hr.

Edukacija je počela u nedjelju, a svaki dan kroz idućih deset dana na YouTube kanalu Inkubatora PISMO – Inkubator PISMO Edukacije moći ćete pronaći novu lekciju.

U prvoj epizodi, koja traje koliko i jedan školski sat, možete naučiti kako napraviti šahovsku videoigru:

Zvonimir Mikšić u prvom videu je pokazao kako izraditi osnovni model u besplatnom programu za 3D modeliranje BLENDER. No, i cjelokupna edukacija prilagođena je
potpunim početnicima s besplatnim software-ima Unity i Blender kroz koje će vas, uz Mikšića, voditi još jedan mladi stručnjak – Dominik Cvetkovski.

Kroz idućih devet videa, imat ćete priliku upoznati se i s drugim videoigrama. Što čekate? Vidimo se na YouTubeu.

No to nije sve! Organizatori najavljuju nagrade za vaše tri najbolje igre.