Pretraga

Podignuta optužnica protiv vjeroučitelja koji je na nastavi zazivao ‘nabijanje glava na kolac’

A- A+

Podignuta je optužnica protiv bivšeg vjeroučitelja Krešimira Bagarića koji je prije gotovo dvije godine na nastavi vjeronauka pozivao na linč, ubojstvo i nabijanje na kolac nekih hrvatskih političara te je veličao Ratka Mladića. To je snimio jedan učenik, a Bagarić je potom uhićen te je dobio otkaz iz Osnovne škole Matija Gubec na Knežiji. U optužnici ga se tereti za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Foto: Screenshot Youtube

Protiv bivšeg vjeoručitelja Krešimira Bagarića, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu “zbog počinjenja kaznenog djela javno poticanje na nasilje i mržnju”.  

Izdvojeni članak

Nastava vjeronauka: Vjeroučitelj pred osnovcima zazivao ubojstva i proklinjao ‘do sedmog koljena’

 

Bagarića se u optužnici tereti da je “tijekom održavanja nastave vjeronauka iznosio svoje diskriminatorne stavove u kojima je iskazivao netrpeljivost i spremnost na nasilno ponašanje prema pripadnicima drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti”. Također, tereti ga se da je iznoseći svoje diskriminatorne stavove, pozivao na agresiju, mržnju i odbojnost prema pripadnicima drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti i na taj način ih nametao učenicima.

Naime, snimka na kojoj je vidljivo kako ovaj bivši vjeroučitelj na nastavi govori poruke mržnje, zaziva streljanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i bivše ministrice Vesne Pusić te veliča Ratka Mladića, nastala je odmah nakon haške presude Slobodanu Praljku.

U optužnici je predloženo i da se Bagariću izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja vjeroučiteljske službe za određeno razdoblje.

Inače, Bagarić je nakon skandala otpušten iz škole nakon čega je tužio školu, ali je taj spor izgubio.

Kako piše telegram.hr, Bagarić ima pravo uložiti prigovor na ovu optužnicu, a ako ona postane pravomoćna će mu se suditi na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Prijeti mu kazna do tri godine zatvora.