Pretraga

Podstanar iz noćne more: Učiteljica mu iznajmila stan u koji tri godine ne može ući, a mladić ne plaća režije ni stanarinu

A- A+

Neda Krstić je učiteljica iz Splita koja posljednje tri godine proživljava pravi pakao zahvaljujući podstanaru Mirku Stošiću. Naime, 61- godišnja učiteljica je prije tri godine iznajmila stan spomenutom mladiću, koji se ponaša kao da je vlasnik stana te ne plaća ni režije ni stanarinu. Najveći problem je što ne želi napustiti Nedin stan, a po tom pitanju nitko ništa ne poduzima. Uz nekoliko pretrpljenih verbalnih i fizičkih napada, učiteljica je podnijela DORH-u kaznenu prijavu za narušavanje nepovredivosti dom, koja je odbačena, a u stan ne može ući budući da je 31-godišnji podstanar promijenio bravu.

www.stanford.edu

Prilikom iznajmljivanja stanova, možete se susresti s čudnim i bezobraznim stanodavcima, kao i problematičnim podstanarima. Neda Krstić nije ni sanjala da će se jednog dana naći u agoniju koju proživljava pune tri godine zbog Mirka Stošića kojem je iznajmila stan 5. siječnja 2010. godine. Splitska učiteljica ne može ući u svoj stan jer je Mirko promijenio bravu, zbog čega je na rubu suza te je u trogodišnjoj kalvariji izgubila 14 kilograma, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvojeni članak

Najčudniji stanodavci koje su sreli studenti po Hrvatskoj

Tri godine prolazi kalvariju s podstanarom koji se ponaša kao vlasnik stana

Krajem prosinca 2009. godine Neda je objavila oglas za najam stana u Plinskoj 81, na koji se javila Mirkova majka koja se dogovorila s vlasnicom da će se njen sin useliti u stan 5. siječnja. Nakon vrlo kratkog vremena, Neda je shvatila kako je naišla na vrlo problematičnog podstanara koji nije uredno plaćao najam i režije, stoga se obratila Mirkovim roditeljima koji žive svega 500-tinjak metara dalje.

Budući da ništa nije postigla upoznavanjem roditelja sa situacijom, problematičnom podstanaru koji je odbio potpisati ugovor je rekla da se iseli iz njenog stana. Međutim, od tada je pretrpjela nekoliko verbalnih i fizičkih napada zbog kojih je čak i policija intervenirala.

– Tako su 17. svibnja 2010. godine promijenili bravu na vratima mojeg stana, moje didovine, pa nisam mogla ući u stan. Potom su 1. lipnja iste godine došli na moja vrata i brutalno razbijali zaključana vrata, on je razdvojio desno krilo vrata i ozlijedio me šipkom po glavi gurajući vrata izvana i tukući me. Bojala sam se za svoj život, branila sam se i uspjela sam ga spriječiti da skroz razbije vrata tako šta sam ga udarala drškom metle i odvijačem. Poslije je došla policija i mene odvela, a dok sam ja bila u postaji, oni su ušli u moj stan, promijenili bravu i otada ja više ne mogu unutra, objasnila je uplašena 61-godišnjakinja za Slobodnu Dalmaciju.

Izdvojeni članak

Suludi uvjeti stanodavca prilikom useljenja

Čak je DORH-u podnijela kaznenu prijavu za narušavanje nepovredivosti doma koja je naposljetku odbačena, a stanodavka koja trenutno živi u 10 kvadratnih metara zbunjena je činjenicom da joj nitko ne može pomoći. – Moram reći i da sam se žalila na postupanje policije jer su mi se, kad bi ih nazvala da prijavim probleme s podstanarom, osorno obraćali, a jednom su mi i rekli da ih više nikada ne zovem, izjavila je Neda.

‘E, bogami, nećeš me izbacit, sad ja neću otići’

Očajna učiteljica pokrenula je na Općinskom sudu građansku parnicu za iseljenje, no ona još uvijek nije okončana. Podstanar dovodi u pitanje njeno vlasništvo nad stanom te tvrdi da ona nije jedini vlasnik i da je on od njene dvije sestre dobio suglasnost za stanovanje. Međutim, činjenica je da je Neda većinski vlasnik stana.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Podstanarska iskustva

– Ona je već nekoliko puta pokušavala dovesti novinare, ne želim se nikome pravdati, mi smo na sudu i sud će odlučiti o svemu. Nije ona jedini vlasnik, ima njih malo više i imam odobrenje od njih da tu živim, a to kako je ona došla do svog dijela vlasništva je na sudu da utvrdi.

Dalje, niti me je prijavila, niti je platila porez, a otkazala mi je podstanarstvo kad je shvatila da su njene sestre razgovarale sa mnom i da su mi dozvolile da budem tu, rekao je Mirko Stošić novinarima Slobodne Dalmacije.

Na pitanje što mu treba da se po sudu povlači zbog nečega što nije njegovo i zar mu nije jednostavnije otići iz stana te unajmi neki drugi, odgovorio je kako mu se tu baš sviđa. – Nakon svih monadi koje mi je napravila, reka san: E, bogami, nećeš me izbacit, sad ja neću otići, nastavio je 31-godišnji podstanar.