Pretraga

Policija ih traži: U Rijeci nestala desetorica 17-godišnjih rukometaša iz Burundija, još uvijek im nema traga

A- A+

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako je zaprimila dojavu da su iz studentskog doma u Rijeci nestala desetorica maloljetnih rukometaša iz Burundija. Kako stoji u njihovu opisu u evidenciji nestalih, nestali.hr, svi su 2006. godište. Ovdje su došli kako bi prisustvovali U19 Svjetskom kadetskom prvenstvu u rukometu.

Nestali rukometaši Burundija

Nestali rukometaši Burundija | foto: nestali.hr/PU Zagrebačka

PU primorsko-goranska izvijestila je kako su zaprimili prijavu o nestanku državljana Burundija, sudionika Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. kolovoza, između ostalih gradova održava i u Rijeci.

– Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o deset mlađih muških osoba (rođeni 2006. godine), koji su se  9. kolovoza oko 15.30 sati  udaljili u nepoznatom pravcu iz prostora riječkog studentskog centra, gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja prvenstva te ne odgovaraju na telefonske pozive. U tijeku je poduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska nestalih osoba, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihova nestanka, navode iz PU primorsko-goranske odakle nam je jutros rečeno kako za sada nema nikakvih novih informacija o mladićima.

Oni koji imaju informacije koje mogu pomoći u potrazi mogu se javiti u najbližu policijsku postaju ili nazvati na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Izdvojeni članak

Tri mlade rukometašice iz Konga nestale u Hrvatskoj

Inače, Svjetsko kadetsko prvenstvo U19 u rukometu ove se godine održava u Opatiji, Rijeci, Koprivnici i Varaždinu. Portal Podravski.hr baš je uoči ovog prvenstva, krajem srpnja, podsjetio na sličan  slučaj sa Svjetskog rukometnog prvenstva 2014. godine, kada je Koprivnica također bila domaćin. Tada su reprezentativke DR Kongo digle djelatnike PU koprivničko-križevačke na noge – isto su nestale.

Kako piše ovaj medij, Laetitia Mayunga Mumbala (18), Mirnelle Mazenga Kelle (20) i Julie Mvita Betu (19) napustile su hotel Picok u Đurđevcu u kojem je bila smještena njihova reprezentacija, bez da su ikog obavijestile o tome. Policija je ih je tražila, špekuliralo se da su otišle na Jadransku obalu i potom se gliserom uputile u Italiju. No, ništa od toga nije službeno potvrđeno. Tri rukometašice nikada nisu pronađene, a njihove fotografije i nakon devet godina stoje u službenoj evidenciji nestalih osoba u Republici Hrvatskoj.