Pretraga

Policija oduzela tri automobila kriminalcima i donirala ih – srednjoj školi: Evo o čemu se radi

A- A+

Granična policija iz postaje Slavonski Brod otuđila je od kriminalca tri automobila. Slučaj je zavšrio na sudu koji je predložio da se automobili doniraju učenicima. Policija ih je poslušala pa su učenici Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu dobili tri nova automobila. Svi oni koji se u toj školi obrazuju za automehaničare, autolimare, autolakirere i automehatroničare će donirane automobile moći koristiti u edukacijske svrhe, ističu iz Policijske uprave brodsko-posavske, i to u sklopu praktičnih aktivnosti. Tako će unaprjeđivati i usavršavati svoje strukovno obrazovanje.

Granična policija iz postaje Slavonski Brod od osumnjičenika je oduzela tri automobila. Dogodilo se to nakon što su u istrazi utvrdili sumnju da je osumnjičenik povrijedio više članaka Kaznenog zakona.

Konkretno, terete ga za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, izbjegavanje carinskog nadzora te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Postupak se nastavio na tamošnjem Općinskom sudu koji je policiji predložio da automobije ustupe na korištenje učenicima Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu.

To su, sukladno prijedlogu spomenutog suda, iz policije i učinili. Donirali su vozila učenicima. Primopredaju su, kako su izvijestili javnost, obavili krajem svibnja, a danas je. 2. lipnja ravnatelj škole Luka Mladinović dodijelio priznanje Policijskoj upravi brodsko-posavskoj za dugogodišnju suradnju te materijalno-tehničku potporu pri edukaciji učenika automehatroničke struke. Usto, dao je i Zahvalnicu Postaji granične policije Slavonski Brod.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole koji se školuju za automehaničare, autolimare, autolakirere i automehatroničare će donirane automobile moći koristiti u edukacijske svrhe u sklopu praktičnih aktivnosti te tako unaprjeđivati i usavršavati svoje strukovno obrazovanje.