Pretraga

Postavili nadzorne kamere u školske svlačionice i toalete

A- A+

U školama diljem Engleske, Škotske i Walesa postavljeno je preko 900 kamera. Nadzorne kamere postavljene su u toaletima i svlačionicama, te snimaju učenike u svakom trenutku. Istraživači koji su dokazali ovaj ogormni broj kamera pitaju se što se događa sa snimkama.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da su u više od 200 škola diljem države u toalete i svlačionice postavljene kamere koje snimaju učenike. Udruga ‘Big Brother Watch’ dokazala je da je čak 825 kamera postavljeno samo u toalete i svlačionice, što znači da postoji jedna kamera na svega 38 učenika.

– Što se događa sa snimkama? Škole moraju jasno reći zašto koriste te kamere, kazao je direktor udruge Nick Pickles. Po njegovom mišljenju, lokalne vlasti bi se trebale više angažirati kako bi se spriječio toliki nadzor građana. To bi mogle napraviti tako da ne izvlače novac poreznih obveznika za skupu opremu i kamere, već pronaći neku od učinkovitijih alternativa od stalnog nadzora, prenosi Guardian.

Istraživanje ‘Big Brother Watch’ upozorilo je da je Velika Britanija zemlja koja najviše ‘špijunira’. Od 2100 škola koje koriste 47 tisuća kamera čak više od pola je postavljeno unutar, a ne izvan školske zgrade.

Copy link
Powered by Social Snap