Pretraga

Poznati dobitnici stipendije Grada Zagreba od 10.000 kuna: Doznajte jeste li među njima

A- A+

Grad Zagreb objavio je prijedlog liste dobitnika stipendije za deficitarna obrtnička zanimanja. Stipendija se dodjeljuje za deset mjeseci i na godišnjoj razini iznosi 10.000 kuna, odnosno 1.000 kuna mjesečno.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Grad Zagreb je početkom listopada raspisao  natječaj za dodjelu 150 stipendija za deficitarna zanimanja učenicima koji su upisani u prvi razred trogodišnjih programa strukovnih škola. Na prijedlogu liste dobitnika koja je objavljena u utorak, našlo se 88 učenika kojima je stipendija dodijeljena. Lista dobitnika nalazi se pri dnu teksta.

Kandidati imaju pravo prigovora

Izdvojeni članak

Poklon kakav se ne pamti: Bivša učenica gimnazije sadašnjima donira stipendije od 15.000 kuna

– Svaki kandidat ima pravo uvida u dokumentaciju i može gradonačelniku Grada Zagreba podnijeti prigovor na Prijedlog liste u roku od 8 dana od dana objave, odnosno do 13. veljače 2019. godine. Uvid u dokumentaciju može se obaviti svakog radnog dana u vremenu od 8,00 do 15,00 sati u Uredu za demografiju, Zagreb, Vodnikova 14, soba broj 202. Prigovori se dostavljaju u pisanom obliku na adresu: Ured za demografiju, Vodnikova 14, 10000 Zagreb, s naznakom ,,prigovor na Prijedlog liste učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva”,stoji u tekstu rezultata natječaja.

Podsjetimo, u natječaju Grada Zagreba mogli su sudjelovati srednjoškolci koji se obrazuju za 19 zanimanja: alatničar, automehatroničar, bravar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, fasader, galanterist, kemijski čistač, krojač, ličilac-soboslikar, mesar, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, podopolagač, staklar, tesar, vodoinstalater i zidar.

Stipendisti nakon škole dužni raditi u Zagrebu

Izdvojeni članak
stipendije

Raspisan natječaj za stipendije od 10.800 kuna: Provjerite zadovoljavate li uvjete Sveučilišta u Osijeku

Prilikom utvrđivanja liste dobitnika u obzir su uzeti uspjeh u sedmom i osmom razredu osnovne škole, postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom osnovnog školovanja te socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata.

Napomenimo za kraj kako je nakon završetka školovanja stipendist dužan raditi na području Grada Zagreba odnosno, uz suglasnost davatelja stipendije na području Hrvatske, najmanje onoliko vremena koliko je primao stipendiju.

Uz to, stipendiju ste dužni vratiti ako bez opravdanog razloga ne završite razred za koji ste primali stipendiju, odbijete ponuđeno zaposlenje, jednostrano raskinete radni odnos ili u roku ne dostavite podatke o tijeku školovanja i o zaposlenju.

Lista dobitnika je u nastavku, a ako vam nije vidljiva potrebno je (nekoliko puta) osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download