Pretraga

Poklon kakav se ne pamti: Bivša učenica gimnazije sadašnjima donira stipendije od 15.000 kuna

A- A+

Prva gimnazija Varaždin raspisala je natječaj kroz koji će petero tamošnjih učenika dobiti stipendiju od 15.000 kuna. Već je samo po sebi neobično da jedna škola raspisuje ovakvu vrstu natječaja, a da je uistinu riječ o rijetko viđenom slučaju pokazuje i činjenica da je stipendije učenicima donirala jedna bivša gimnazijalka.

Foto: srednja.hr/GoogleMaps

Profesorica Dunja Brezjak rođena je Varaždinka i bivša učenica tamošnje Prve gimnazije. Iako je svoj radni vijek provela u Mariboru gdje predaje strane jezike, svoju bivšu školu očito još uvijek nosi u srcu. Tako je Prvoj gimnaziji Varaždin donirala ukupno 75.000 kuna za učeničke stipendije za učenje stranih jezika u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji ili Sloveniji.

Izdvojeni članak
stipendije

Raspisan natječaj za stipendije od 10.800 kuna: Provjerite zadovoljavate li uvjete Sveučilišta u Osijeku

– Ovo je jedinstvena i prekrasna gesta naše drage gospođe Bezjak, velike prijateljice škole, te će petero učenika na taj način dobiti navedenu stipendiju na posebnoj svečanosti koju ćemo upriličiti po obavljenom odabiru. Tada će učenici imati priliku susresti i svoju dobrotvorku, stoji u nedavnoj zahvali škole profesorici Brezjak.

Interni natječaj Prve gimnazije Varaždin ovih je dana objavljen na stranici škole. Stipendije su predviđene za učenje stranih jezika za vrijeme ljetnih školskih praznika 2019. godine. Dvije stipendije dodjeljuju se učenicima Prve za učenje engleskog jezika u Velikoj Britaniji, dvije za učenje slovenskog jezika u Sloveniji te je jedna stipendija za učenje njemačkog jezika u Njemačkoj ili Austriji.

Predviđeni iznos svake pojedinačne stipendije je do 15.000 kuna, a na natječaj koji je otvoren do 14. veljače se mogu prijaviti isključivo učenici Prve gimnazije Varaždin i to iz svih razreda.