Pretraga

Tinejdžer napravio aplikaciju za mobitel, sad ga svi žele zaposliti

A- A+


Izdvojeni članak

Genijalnog brucoša FER-a angažirala američka tvrtka

Sedamnaestogodišnji Nick D’ Aloisio je talentiratni inovator koji je razvio mobilnu aplikaciju Summly koja služi za pronalaženje i čitanje personaliziranih vijesti. Nick već ima poslovne ponude mnogih svjetskih kompanija, a primjer je mladog, inovativnog i poduzetnog tinejdžera koji je jednom mobilnom aplikacijom osvojio svijet.

Summly je aplikacija koja je na mobitelima downloadirana više od petsto tisuća puta, a izvršni direktor kompanije i idejni začetnik ove aplikacije je Nick D’ Aloisio koji ima svega 17 godina.

Upravo je on trenutno jedan od najmlađih ljudi koji je na meti Yahooa, ali i i drugih jakih kompanija, prenosi dnevnik.hr.  Naime već par puta sastao se sa šeficom Yahooa, Marrisom Mayer koja je navodno zainteresirana za zapošljavanje mladih, talentiranih i inovativnih poduzetnika.

Da će tinejdžer D’ Aloisio možda biti novi zaposlenik svjedoči i nedavna poruka Yahoove šefice Mayer, koja je svim zaposlenicima dala do znanja da moraju biti brži, bolji i učinkovitiji inače će zaposliti druge osobe koje će napraviti posao brže.

Postaje sve očitije da se u Yahoou okreću prema mladim ljudima, jer su nedavno preuzeli kompaniju Stamped, koja ima središte u New Yorku a Yahoovcima je bila zanimljiva upravo zbog mladih i talentiranih zaposlenika koji bi trebali razvijati buduće projekte u Yahoou.