Pretraga

Profe, sretan vam Svjetski dan učitelja: Neki HNS-ovci ne bi vas plaćali za posao koji radite

A- A+

Svjetski je dan učitelja, proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na dan kada je 1966. godine potpisana Preporuka o statusu učitelja. Stoga danas slavimo sve učitelje, od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja, a prigoda je to i u kojoj se naglašava važnost svakodnevnog rada svih učitelja te njihova istaknuta uloga u razvoju i oblikovanju cjelokupnog društva. Ovogodišnji Dan učitelja u Hrvatskoj su posebno, omalovažavajući nastavnike, obilježili iz HNS-a, stranke koja na štetu društva u cjelini ‘spašava’ naše obrazovanje.

Montaža: srednja.hr

Na Svjetski dan učitelja voljeli bismo učiteljima poručiti da u stranci, koja je velikodušno podmetnula svoja nejaka leđa za spas hrvatskog obrazovanja, cijene rad nastavnika koji bi u razredima trebali iznijeti tzv. reforme pod pokroviteljstvom HNS-a. Bez pretjeranog iznenađenja, tome nije tako. Štoviše, upravo je suprotno.

Već smo u dva navrata pisali o upitno pismenim HNS-ovcima koji na Facebooku neznalački trolaju obrazovanje i omalovažavaju nastavnike, posljednjih dana opet je posebno neznalački bio inspiriran glavni tajnik stranke sa svojim tragikomičnim komentarima, a u plejadi gluposti, prošli se vikend istaknuo Ivan Vrdoljak lupetajući na televiziji o prekvalifikaciji profesora povijesti.

Stranačka dužnost klicanja ministrici i ‘znalačka’ rasprava s nastavnicima

Izdvojeni članak

Nepismeni HNS-ovci branili ministricu Divjak od nastavnika nezadovoljnih njezinom ‘reformom’ udžbenika

Da Svjetski dan učitelja slučajno ne prođe bez gadljivog ‘čašćenja’ nastavnika, pobrinula se Danijela Curiš, članica Središnjeg odbora HNS-a te članica Predsjedništva gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba. Sredinom kolovoza već se proslavila u nastavničkim krugovima kad ih je na Facebooku prozvala ‘leniguzima’ i budalama, o čemu ste mogli čitati na našem portalu. Ovaj put otišla je i korak dalje.

Naime, HNS-ovci imaju lijepu naviku ekstatično komentirati sve objave na Facebooku ministrice Divjak, a redovna komentatorica je i spomenuta Curiš. Tako je jučer, uz HNS-ovce iz Brodsko-posavske županije, stranačke podružnice Popovac te ‘spin-off’ stranice HNS-a pod nazivom Dnevna doza naroda, klicala najnovijoj objavi Divjak o dualnom obrazovanju.

Nakon što je izvršila stranačku dužnost iskazivanja javnog oduševljenja ministricom, po dobrom je starom običaju ušla u ‘znalačku raspravu’ s nastavnicima navodeći kako u Njemačkoj funkcionira obrazovni sustav. Komentarom joj je ubrzo replicirala jedna nastavnica i upitnima označila kompetencije Curiš za razgovor o temi dualnog obrazovanja, a i podsjetila ju je kako je baš ona nedavno nastavnike prozvala ‘leniguzima’. Curiš joj je potom dodatno pojasnila ‘leniguze’, nastavnicu prozvala malicioznom, a dokaz malicioznosti pronašla u činjenici da je naš članak u kojem smo pisali o Curiš-leniguzima ‘lajkalo manje od 30 ljudi’.

HNS-ovka je zasluženo popularna među našim čitateljima

Spomenimo samo kako je naš članak ‘Nepismeni HNS-ovci branili ministricu Divjak od nastavnika nezadovoljnih njezinom ‘reformom’ udžbenika‘ od objave do danas pročitalo nekoliko tisuća ljudi, a uvidom u analitiku, vidimo kako ga i dalje dnevno čita nekoliko ljudi. Stoga, Curiš je zasluženo popularna među našim čitateljima, bez obzira na njen ‘argument’ o tome da je članak lajkalo manje od 30 ljudi.

Na brigu Curiš oko lajkova na naš članak, profesorica joj je odgovorila kako bi joj broj lajkova trebao biti najmanji problem koji bi je trebao brinuti.

– Predmet ste ismijavanja. Baš kao i vaš veliki prekvalificirani vođa. Slobodno nastavite. Svojom glupošću divno zabavljate javnost, replicirala joj je profesorica. Na sve to, HNS-ovka je podijelila dirljive informacije o tome kako baš ona ima podršku roditelja i nastavnika. (?!)

O dezorijentiranim i izgubljenim nastavničkim slučajevima

Profesorica je potom, što se tiče spavanja, napisala kako ‘leniguzi u ovo vrijeme obično ispravljaju testove’, s obzirom na to da se prepiska odvijala sinoć. Inspirirana HNS-ovka i na to je imala spreman odgovor, insinuirajući da hrvatski profesori zapravo malo rade te poručivši nastavnici s kojom je raspravljala da je dezor(i)jentiran i izgubljen slučaj. (*Da, gramatika HNS-ovki nije jača strana.)

Zakucavanje: ‘Da se mene i druge porezne obveznike pita, ne bi vas plaćali’

Prepiska se nastavila, uključila se i druga profesorica sa savjetom da nema smisla trošiti vrijeme i riječi na takvu raspravu, a potom je Curiš ‘zakucala’.

– Da se mene i moje kolege pita, vi ne bi smjeli uopće koristiti riječ obrazovanje. Ali ne pita nas se. Tako da je vaš prostor za nove budalaštine, potpuno otvoren i čist, odgovorila je profesorica, na što je Curiš posprdno napisala kako se s budalama ne svađa. Nakon toga, reagirala je još jedna nastavnica s dva komentara.

Lakrdijaški troleri obrazovanja

Na kraju, nakon još nekoliko komentara konsterniranih nastavnika, HNS-ovka je zaključila kako su ‘zbog takvih nastavnika’ – djeca ‘ne baš i previše pametna’, kako su ‘naša sirota djeca dobro i ispala’, a dojučerašnje kolege iz stranke GLAS istaknula kao protivnike reforme. LOL.

Zaista, od lipnja 2017., lakrdijaški HNS je nenadmašan u trolanju hrvatskog obrazovanja. Stoga, blago reformi koju oni provode, učenicima i roditeljima te nastavnicima koji će ju morati iznijeti. Kao da je HNS ikad bilo i briga za sve navedene. Samo su poslužili kao zgodna parola za političku trgovinu.

Profe, sretan vam Svjetski dan učitelja: Neki HNS-ovci ne bi vas plaćali za posao koji radite
Share via
Copy link
Powered by Social Snap