Pretraga

Oko 5.000 čitatelja otkrilo nam hoće li glasovati za Blaženku Divjak na izborima

A- A+

Blaženka Divjak želi ostati u politici. Najavila je to početkom mjeseca, a na izbore će izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi HNS-a. Na listi u trećoj izbornoj jedinici još uvijek aktualna ministrica znanosti i obrazovanja zauzet će 14. mjesto. Objavili smo tu vijest i pitali vas, naše čitatelje, planirate li glasovati za nju. Dali ste dosta jasan odgovor.

U anketi koju smo proveli preko našeg službenog Instagram profila sudjelovao je 4956 naših čitatelja. Postavili smo vam pitanje planirate li svoj glas na dolazećim parlamentarim izborima dati Blaženki Divjak. Čak 97 posto sudionika ankete, odnosno 4826 čitatelja odgovorilo je NE, dok je tek 3 posto, odnosno 130 čitatelja spremno ministrici dati svoj glas.

Izdvojeni članak

Matematičarka, a ne političarka? Divjak tvrdi da je nezavisna kandidatkinja, a smiješi se s plakata HNS-a

Ako je suditi po ovim anketama, postoji neko nezadovoljstvo radom ministrice. Ona, pak, s druge strane, u svom mandatu vidi uspjehe. Tako navodi kako je prije nje obrazovanje bilo u ideološkim raljama, a sad više nije.

– Obrazovanje se prije tri godine nalazilo u raljama ideoloških prijepora koji su blokirali bilo kakvu promjenu. Danas, ideoloških sukoba na toj važnoj temi nema. Mjesta za napredak i konstruktivne kritike uvijek ima, ali promjene su danas svima vidljive. Kurikularna reforma je u učionicama; informatika je konačno obvezni predmet; rekordnih milijardu i pol kuna ulazi u strukovno obrazovanje; uz izboreni status službene osobe za odgojno obrazovne djelatnike, po prvi put se nagrađuju najbolji učitelji; Hrvatska je dio CERN-a, a iz sustava su izbačene varalice s lažnim diplomama…Ima tu još stvari koje smo napravili, ali svega toga ne bi bilo da HNS nije otvorio prostor nestranačkom timu požrtvovnih ljudi, koji je dao sve od sebe, ali zaista sve, da u ove tri godine uvedemo nasušno potrebne promjene. Upravo zato ću dati podršku HNS-u, na mom Sjeveru, kao nezavisna kandidatkinja na 14. mjestu na listi, istaknula je Divjak u svojoj Facebook objavi.

https://www.facebook.com/ministricaBlazenkaDivjak/photos/a.874452302705393/1606702272813722/?type=3&theater