Pretraga

Profesor iz Makarske priznao spolni odnos s učenikom, ali je pušten na slobodu

A- A+

Profesor R.M. iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, koji je prije nešto manje od mjesec dana uhićen zbog seksualnog odnosa s maloljetnim učenikom, pušten je iz istražnog zatvora, ali ga je ravnatelj škole suspendirao. Budući da je profesor priznao spolni odnos s učenikom bez prisile u zamjenu za brisanje negativne ocjene, te da su saslušani svi svjedoci, istražni sudac Županijskog suda u Splitu oslobodio je profesora, prenosi makarska-danas.com.

Makarski profesor R.M., koji je prošle godine u prosincu uhićen zbog sumnje za spolni odnos s maloljetnim učenikom u zamjenu za brisanje negativne ocjene, pušten je na slobodu. Naime, 53-godišnji profesor je priznao djelo spolnog odnosa, ali je tvrdio kako nije bilo prisile.

Izdvojeni članak

Makarska: Snimke seksualnog odnosa profesora i učenika navodno završile na internetu


www.makarska-danas.com

Iako je istražni sudac Županijsko suda u Splitu isprva odbio jamčevinu od 30 000 eura, od strane profesora, nakon saslušanja svih svjedoka, 53-godišnjak je pušten iz istražnog zatvora.

Podsjećamo, učenik je prijavio profesora nakon što ga je oralno zadovoljio u više navrata kako bi mu R.M. izbrisao negativnu ocjenu iz imenika. Nakon što ocjena nije bila izbrisana, maloljetnik je otišao na policiju te im uručio dokaz, snimljeni odnos na mobitelu.

Profesor je na slobodi, ali neće predavati u školi jer ga je ravnatelj Srednje škole fra Andrija Kači Miošić Slavko Gudelj suspendirao.