Pretraga

Makarska: Snimke seksualnog odnosa profesora i učenika navodno završile na internetu

A- A+


Izdvojeni članak

Skandal u Makarskoj: Uhićen profesor zbog sumnje da je stupio u seksualni odnos s učenikom

Nakon što je jučer u makarskoj Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića uhićen profesor R.M. pod sumnjom da je imao spolni odnos s učenikom, danas slijedi njegovo ispitivanje na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Radi se o 53-godišnjem profesoru koji je od maloljetnog učenika tražio seksualne usluge u zamjenu za ‘brisanje’ nedovoljne ocjene. Sve to snimljeno je mobitelom kojeg je navodno učenik izgubio, pa su tako i lascivne fotografije i snimke iscurile u javnost.

Profesor ekonomskih predmeta iz Srednje škole fra Andije Kačića Miošića u Makarskoj je jučer uhićen ispred škole. Naime 53-godišnjeg profesora se sumnjiči za spolni odnos zlouporabom položaja i to s maloljetnim učenikom. Prošle godine maloljetni učenik trećeg razreda srednje škole je imao ocjenu nedovoljan, a profesor ga je zatražio seksualne usluge kako bi mu ‘izbrisao’ jedinicu iz imenika, prenosi Slobodna Dalmacija.

Snimke bile i na internetu?

Profesor R.M. navodno nije ispravio ocjenu niti nakon seksualnog odnosa, a kad se to ponovilo učenik je sve snimio mobitelom i prijavio školi.
Neslužbeno doznajemo kako je snimka seksualnog odnosa završila čak i na YouTubeu, međutim nedugo nakon objave je obrisana. Portal index.hr piše da su snimke i lascivne fotografije procurile u javnost zato što je učenik izgubio mobitel.

– Ja to nisam mogao gledati, ali mi je kolegica potvrdila što je na tim fotografijama, ispričao je ravnatelj Gudelj kojem je cijeli slučaj ispričala školska psihologinja kojoj se učenik prošli tjedan povjerio.

Postavlja se pitanje zašto je učenik čekao godinu dana da prijavi cijeli slučaj, te kako nije odlučio jednostavno naučiti gradivo. Ravnatelj koji je i sam predavao učeniku tvrdi da je maloljetnik dosta zaigrane naravi, te da nije od nekog učenja.

Profesor bio kućni prijatelj s obitelji učenika

Ravnatelj škole je izjavio kako je škola u srijedu podnijela prijavu policiji, no neki mediji pišu i da je oštećeni učenik sam prijavio profesora policiji.
Iako još ne postoje sigurne i točne informacije o tome tko je prijavio profesora, on je jutros predan pritvorskom nadzorniku.

Čeka se ispitivanje u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, a djelo za koje se tereti previđa kaznu od jedne od pet godina zatvora.
Uhićeni profesor je u makarskoj školi radio desetak godina, a jutros je i suspendiran s radnog mjesta, tako da se u školu neće vraćati, neovisno o ishodu slučaju.

Navodno je na školskim hodnicima poznato da spomenuti profesor R.M. ima homoseksualne sklonosti, no to su dosad bila samo nagađanja.
Ovaj slučaj izazvao je i dodatni šok za cijelu obitelj oštećenog učenika, jer je profesor bio kućni prijatelj s učenikovom obitelji. Nekoliko puta je i dolazio u njihovu kuću.

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj nije prvi put u središtu zbivanja zbog incidenata. Prije nekoliko godina u ovoj školi učenik hotelijersko- turističkog smjera je ubo profesora nožem u trbuh tijekom sata.