Pretraga

Provjerite kakvo će biti vrijeme za norijadu diljem Hrvatske

A- A+

Tijekom sutrašnje norijade, a za razliku od nekoliko prethodnih godina, u većini zemlje će biti suho, uz ljetne temperature. U glavnom gradu, gdje će posljednji dan nastave slaviti najviše maturanata, očekuje se najviša dnevna temperatura od 27 stupnjeva, a i u ostatku dana, bit će isključivo sunčano. 

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prošle godine su najveću norijadu, onu u Zagrebu, obilježile visoke temperature, koje je prekinula kratkotrajna kiša u popodnevnim satima. Slično je vrijeme bilo u glavnom gradu i u 2015. No, sutra na radost preko 5.000 maturanata, pržit će sunce diljem zemlje.  

Izdvojeni članak

Velike izmjene u voznom redu ZET-a za vrijeme sutrašnje norijade

U Zagrebu bez padalina, kao i uostalim najvećim hrvatskim gradovima

Kao izvore za ovaj članak uzeli smo vremenske prognoze s Državnog hidrometeorološkog zavoda te svjetski priznatu prognostičku stranicu yr.no (popularni ‘Norvežani’). 

Tako smo kombiniranim pregledom uočili da će u Zagrebu sutra biti većinom sunčano te još malo toplije nego danas. Vjetar će biti slab, uglavnom južni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 u okolici do 15 u središtu grada, a najviša dnevna oko 27 °C, stoji na stranicama DHMZ. Norvežani prognoziraju nešto nižih maksimalnih 25, međutim kada je riječ o vedrini i suncu tu se ne razlikuju od našeg Zavoda.    

Izdvojeni članak

Plan i program norijade u Zagrebu te izvođači koji će zabavljati maturante

U Splitu će također temperature tijekom sutrašnjeg dana biti visoke, doduše ne kao u Zagrebu. Tako se prijepodne očekuje maksimalnih 23, a poslijepodne 24 stupnja. U Gradu pod Marjanom, moglo bi poslijepodne biti i djelomične naoblake, no kišobrani tamođnjim maturantima neće biti potrebni. 

U Rijeci će kao i u Splitu, biti nešto oblaka, ali ni u ovom kišovitom gradu, neće biti padalina. Najviša dnevna temperatura, dosezat će 23 stupnja.

Najveći slavonski grad, obilježit će sutra vedro i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura, u Osijeku će tako dosezati 25 stupnjeva.   

Izdvojeni članak

Riječki maturanti s brašnom i jajima na norijadi će raditi nešto neočekivano

Pakleno u Karlovcu i Varaždinu

Od ostalijh većih hrvatskih gradova, prognoze govor, da će najtoplije biti u Karlovcu. Tamo maturante očekuju prave ljetne vrućine, s najvišom dnevnom temperaturom od 29 stupnjeva. Samo stupanj niža najviša dnevna temperatura, bit će u Varaždinu.

Nešto ‘hladnije’ vrijeme očekuje se u Sisku (27 Celzija), dok će se u Slavonskom Brodu kazaljka na termometru penjati do 26 stupnjeva. 

Šibenik i Zadar bit će na 25, a Dubrovnik na 24. Baš poput Rijeke i u Puli će sutra biti najviše 23 stupnja.


Ostale vijesti o ovogodišnjoj norijadi pročitajte na sljedećim poveznicama:

Velike izmjene u voznom redu ZET-a za vrijeme sutrašnje norijade

Plan i program norijade u Zagrebu te izvođači koji će zabavljati maturante

Pozor maturanti! Crveni križ ima važnu poruku za vas

Riječki maturanti s brašnom i jajima na norijadi će raditi nešto neočekivano

Junak norijade: Maturant koji je zapjevao u duetu s Lanom Jurčević o svemu prozborio godinu poslije

Ništa od norijade u Varaždinu: Maturanti primorani feštati u drugoj županiji