Pretraga

Provjerite u kojim školama je ostalo mjesta za upise u jesenskom roku 2020.

A- A+

Uskoro počinje i jesenski rok upisa u srednje škole, na kojem je ostalo preko 6.400 slobodnih upisnih mjesta. Objavljene su i upute za prijavu kandidata s poteškoćama u razvoju koji žele iskoristiti mogućnost zasebnog preliminarnog rangiranja, a čije prijave počinju danas.

Foto: Unsplash

Na ovogodišnjem jesenskom roku upisa u srednje škole, ostalo je 6.418 mjesta, što je za tek nekoliko mjesta manje nego prošle godine, kada je bilo 6.462 slobodnih mjesta. Jesenski upisni rok počinje 21. kolovoza u 12:00 sati, a prijave programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 24. kolovoza, a dan nakon, 25. kolovoza, će se održati dodatne provjere i unos rezultata dodatnih provjera.

Izdvojeni članak

Za jesenski rok upisa u srednje ostalo više od 6.000 mjesta: Provjerite u kojim sve školama

Učenici će moći mijenjati svoje izbore sve do 28. kolovoza kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 1. rujna, a dostava upisnica u srednje škole je 2. rujna.

Kandidati s teškoćama u razvoju mogu se  javiti županijskim upravnim odjelima odnosno Gradskome uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba od 17. do 19. kolovoza godine te iskazati svoj odabir liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe. Županijski upravni odjeli do 19. kolovoza, do 16:00 sati, unose navedene odabire u sustav NISpuSŠ, a dan nakon se provode dodatne provjere te se 21. kolovoza kandidati rangiraju sukladno navedeni listama prioriteta prema gore opisanim kriterijima.

Do 24. kolovoza je moguća i registracija kandidata izvan redovitog sustava obrazovanja u jesenskom upisnom roku. Kandidati moraju ispuniti elektronički registracijski obrazac koji je dostupan ovdje, a u obzir će se uzimati svi obrasci ispunjeni do 15:00 sati, 24. kolovoza.

Ispod možete pogledati gdje ima još koliko slobodnih mjesta u cijeloj državi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [218.69 KB]

Koristeći naš kalkulator bodova za upise u srednju školu, možete izračunati koliko bodova imate, a koliko je bilo potrebno za upis u pojedinu školu prošle godine. Ako vas zanima što koja škola nudi, možete sve saznati na našem online predstavljanju srednjih škola u Hrvatskoj. Za sve novosti, pomno pratite našu Facebook stranicu Upisi u srednje škole.