Pretraga

Provjerite na koje dane padaju praznici u novoj školskoj godini

A- A+

Od nastave koja započinje sljedeći ponedjeljak učenici će se moći kvalitetno odmoriti tek 23. prosinca. Drugo polugodište kreće 12. siječnja 2015. godine, a od tada do kraja školske godine preostaje svega tjedan dana praznika u proljeću te dva praznika u petom i šestom mjesecu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je objavilo novi kalendar za nadolazeću školsku godinu. Iako je odluka i točan raspored objavljen još u travnju, prije samog početka nastave donosimo vam pregled zimskih, proljetnih i ljetnih praznika te drugih neradnih dana u kojima ćete moći uživati u svom slobodnom vremenu.

Svi sveti padaju u subotu

Prvi dan odmora u jesenskom polugodištu, ako ne brojite vikende očekuje vas u srijedu 8. listopada kada je Dan neovisnosti.

Svi sveti ove godine nepravedno padaju u subotu pa nakon desetog mjeseca možemo se radovati jedino praznicima za vrijeme Božića.

Zbog Prvog maja produženi vikend

Za razliku od Svi svetih Međunarodni praznik rada ove je godine stiže na odličan dan pa će si cijela država moći spojiti vikend.

I dok 1. svibanj pada u petak, Tijelovo koje je 4. lipnja ove će godine biti u četvrtak pa će si put na vikendicu samo oni koji si tada mogu priuštiti dan godišnjeg.