Pretraga

Pucnjava u školi BiH: Ozlijeđena jedna osoba, uhićen maloljetni počinitelj

A- A+

U Osnovnoj školi Lukavac Grad u BiH dogodila se pucnjava. Kako je potvrdio načelnik Edin Delić, ima ozlijeđenih, ali nisu u pitanju djeca. Uhićen je maloljetni počinitelj.

Foto: MUP tuzlanskog kantona

Edin Delić, načelnik Lukavca, potvrdio je putem društvenih mreža da se jutros u OŠ Lukavac Grad dogodila pucnjava.

– U OŠ Lukavac Grad pucnjava u školi. Ima povrijeđenih. Među njima nema djece te molim roditelje da obuzdamo paniku. Počinitelj je maloljetno dijete i odmah je uhićen. Težak dan, napisao je Delić na Facebooku.

N1info.ba navodi kako je u UKC Tuzla hospitalizirana jedna osoba s prostrjelnom povredom vrata. pacijent je intubiran u u tijeku je operativni zahvat. Isti medij prenosi kako je Uprava policije MUP TK-a  jutros potvrdila da je Operativnom centru UP MUP TK-a oko 9 sati prijavljeno da se dogodila pucnjava u OŠ Lukavac Grad, da ima povrijeđenih te da su intervenirali policija i hitna.

Podsjetimo, prošlog mjeseca u beogradskoj je Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar 13-godišnji učenik zapucao iz pištolja po djelatnicima i zaposlenicima škole. U masakru kakav se ne pamti na ovim prostorima ubio je ukupno deset osoba – devetero učenika i školskog zaštitara.

Nakon ove velike tragedije u našem smo podcastu ugostili sveučilišnu profesoricu i kliničku psihologinju Natašu Jokić Begić, s kojom smo razgovarali o mentalnom zdravlju mladih i nasilju. Čitav podcast možete poslušati u nastavku: