Pretraga

Rakitić i sudac Stark prokockali hrvatske snove

A- A+

novilist.hr

Hrvatska se hrabro suprotstavila moćnijem suparniku i čak je u pojedinim trenucima bila vrlo blizu da europske i svjetske prvake gurne u ponor. Ipak promašaj Ivana Rakitića i nedosuđen jedanaesterac suca Starka Vatrene su koštali prolaza. Španjolska pobjeda od 1:0 i nepovoljan rezultat iz druge utakmice srušili su snove Slavena Bilića. Ipak Modrić i ekipa su pokazali da su momčad koja je sazrijela  i od koje se može očekivati veliki rezultat u Brazilu za dvije godine, a nama ostaju spekulacije je li nas UEFA gurnula van zbog divljanja navijača.

Rakitićeva glava stajala nas je četvrtfinala

Počelo je sasvim očekivano. Španjolci su se beskonačno dodavali, a naši se branili uz tek povremene izlete na protivničku polovicu, onako u grčkom stilu. Usprkos dominaciji ni Furija nije imala previše šansi. Tek je Iniesta jednom pobjegao našoj obrani no samo dodaje loptu Pletikosi.

Naš vratar je pokupio i sve ostale pokušaje koji su išli u okvir gola, a kako ni Vatreni nisu ozbiljnije ugrozili španjolska vrata, na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Talijani su već poveli protiv Irske i bilo je jasno kako nam treba pogodak za prolaz. Bilić je pola sata prije kraja otvorio igru te je počelo frcati na sve strane. Za Španjolce su pokušavali Silva, Iniesta i Torres, a za nas Perišić. Ipak najbolju priliku za pobjedu je zapucao nesretni Ivan Rakitić koji je nakon sjajne kontre naših sa pet metara glavom pogodio u Casillasa.

novilist.hr

Sljepilo njemačkog suca

Krenuli su naši vabank, a Furija je u tim trenucima opasno visila. Nepovoljan rezultat natjerao je naše da zaborave na obranu što koriste Iniesta i Jesus Navas koji se zavlače iza leđa naše obrane i pogotkom nas dovode u još nepovoljniji položaj.

U posljednjim trenucima utakmice nakon našeg kornera Busquets hrvačkim zahvatom ruši Čoruku u šesnaestercu no sudac Stark žmiri i izbjegava pokazati na bijelu točku. Ova u najmanju ruku dvojbena odluka vjerojatno nas je stajala četvrtfinala, jer bi s rezultatom 1:1 dalje otišli i mi i Španjolci.

forum.hr

Strepili kao nikada, pobjedili kao i uvijek

Dan nakon, vjerojatno ništa dobroga nije donio Rakitiću, Biliću i ostatku naše ekipe pogotovo ako su čitali španjolske novine. Oni svi od reda priznaju da je sudac propustio dosuditi čak dva jedanaesterca za Hrvate pa sa madridskih kioska vrište naslovi kao Strepili kao nikada, pobjedili kao i uvijek ili pak Sudac nas je spasio, nisu suđena dva penala.

Dobitnici u ovoj tužnoj epizodi su Talijani koji su do jučer optuživali sve za namještanje, a danas se zahvaljuju Španjolcima na pomoći.

Suci nas eliminirali zbog problematičnih navijača

Pojavile su se i teorije zavjere koje govore kako je sudački poguranac bio namjeran kako bi se eliminirala Hrvatska skupa s njenim problematičnim navijačima. Iako će mnogi odmahnuti rukom činjenica je da su naši i ruski navijači bili najproblematičniji gosti na ovom prvenstvu te da jedni i drugi već nakon prve faze idemo kući. 

– Drastično ću kazniti Hrvatsku zbog grupce šu..ina, poručio je jučer Platini, a mi se možemo zapitati je li već počeo?