Pretraga

Ravnateljica zagrebačke škole: ‘Pirotehničari su izvršili uvid, bomba nije pronađena’

A- A+

Nema bombe u Osnovnoj školi Horvati na zagrebačkoj Knežiji. Otkrila je to medijima ravnateljica Manuela Piškor Podobnik nakon što su pirotehničari obavili uvid, a osvrnula se i na pitanje održavanja nastave u drugoj, poslijepodnevnoj smjeni.

manuela piškor podobnik

Manuela Piškor Podobnik, ravnateljica Osnovne škole Horvati
Foto: Facebook video screenshot; Večernji list

Osnovna škola Horvati na zagrebačkoj Knežiji jutros je hitno evakuirana nakon što je zaprimljena dojava o bombi. Roditelji su došli po djecu, dok je policijski tim s pirotehničarima ušao u zgradu škole da provjeri ima li eksplozivne naprave ili ne.

Pirotehničari nisu našli bombu

Manuela Piškor Podobnik, ravnateljica OŠ Horvati za Večernji list kaže da dojava o bombi nije stigla direktno u školu. Dojavu je putem aplikacije dobila policija. Iz policije su potom došli u školu, a ravnateljica i zaposlenici postupili su prema protokolu. Evakuirali su učenike i djelatnike te kontaktirali roditelje.

Pirotehničari su nakon izvršenog uvida, rekla je novinarima ravnateljica, utvrdili da eksplozivne naprave u školi nema. Učenici će stoga u Osnovnu školu Horvati, oni koji su trebali doći u popodnevnu smjenu, normalno doći na nastavu.

Izdvojeni članak
policija, policijski automobil

Dojava o bombi u zagrebačkoj školi: Svi su evakuirani, u tijeku pirotehnički pregled

Učenici poslijepodne imaju nastavu

Ravnateljica Piškor Podobnik iskoristila je priliku i da pohvali svoje zaposlenice koje su brzo i savjesno postupile prema protokolu i zaštitile djecu.

– Moram pohvaliti učiteljice koje su jako brzo organizirale evakuaciju djece iz prostorija škole. Djeca su bila na sigurnom, na igralištu. Bilo je preplašenih učenika, no to smo vrlo brzo doveli u red, kad su došli roditelji svi su se smirili, kazala je ravnateljica Piškor Podobnik.

Ravnateljica ističe da se radi o maloj školi koja broji 309 učenika. Svi se međusobno poznaju, i ovo ih je iskustvo baš potreslo jer nisu očekivali da će se takvo nešto dogoditi. Na pitanje novinara sumnjaju li na nekoga kaže da nemaju sumnje, no očekuju da će policija odraditi taj dio i pronaći počinitelja koji je, očito lažno, prijavio da je u školu postavljena bomba.