Pretraga

Rebeka sretno stigla kući nakon uspješne operacije

A- A+

Rebeka Radić, 16-godišnjakinja iz Primoštena, pokazala je prije mjesec dana da građani Hrvatske imaju veliko srce. Njezina je bolest potaknula sumještane da pokrenu akciju prikupljanja novca potrebnog za operaciju, a volja ljudi da se angažiraju i pomognu prešla je i granice Hrvatske.

screenshot: TV Šibenik

Izdvojeni članak

Mlada srednjoškolka Rebeka otputovala u SAD na operaciju

Za operaciju uklanjanja tumora na lubanji bilo je potrebno prikupiti 80 tisuća dolara, što je za obitelj Radić, kao i za većinu hrvatskih obitelji, nedostižna cifra, prenosi Hrvatska uživo. Rebekini su sumještani, okupljeni u organizaciji ‘Život nema cijenu’, pokrenuli humanitarnu akciju kako bi novac prikupili i omogućili joj odlazak u Pittsburgh na operaciju.

Rebeka se vratila kući nakon uspješne operacije, a sada slijedi polagani oporavak. Njezini roditelji, Vesna i Denis, zahvalili su se svima na pomoći, dirnuti dobrotom ljudi, koji su pomagali s različitih dijelova svijeta, od Finske, do SAD-a i Japana.

Nakon oporavka, Rebeka se planira posvetiti svojim planovima. Kaže kako bi voljela upisati biologiju ili medicinu, ali nije još odlučila. Još je uvijek slaba od operacije, ali svima poručuje: Hvala!