Pretraga

Roditelji sinu (15) omogućili da u njihovoj kući živi s djevojkom (15), prijeti im zatvor

A- A+

Roditelji iz okolice Koprivnice dopustili su 15-godišnjem sinu da u kuću dovede svoju također 15-godišnju djevojku s kojom je imao spolne odnose. Zbog omogućavanja izvanbračnog života s djetetom roditelji bi mogli završiti u zatvoru.

držanje za ruke maloljetnici veza par

Foto: Janosch Diggelmann, Unsplash

Supružnici iz mjesta pored Koprivnice optuženi su omogućavanje izvanbračnog života s djetetom. Tereti ih se da su 15-godišnjem sinu omogućili da u njihovoj kući živi s također 15-godišnjom djevojkom, s kojom je imao spolne odnose. Zbog svega je intervenirao Centar za socijalnu skrb u Koprivnici koji je dvoje 15-godišnjaka smjestio u dječje domove, a roditelje očekuje suđenje, prenosi Danica.hr.

Prema optužnici, roditelji su dopustili sinu da dovede drugu maloljetnu osobu u njihovo kućanstvo i s njom osnuje životnu zajednicu. Time su počinili kazneno djelo omogućavanja izvanbračnog života s djetetom, za što je predviđena kazna zatvora do tri godine.

Izdvojeni članak

Policija otkrila tko stoji iza lažne dojave o bombi u trgovačkom centru: Radi se o maloljetniku

Roditelji u njihovoj vezi nisu vidjeli ništa loše, a dječakova majka je sudu podnijela zahtjev za odobravanjem sklapanja braka prije punoljetnosti jer je imala dojam da maloljetnici dobro utječu jedno na drugo, otkriveno je za vrijeme istrage. No, majka djevojčice nije odobravala vezu te je došla po kćer.

Oko slučaja je angažiran i Centar za socijalnu skrb koji je maloljetnike smjestio u dječje domove, a roditelje 15-godišnjaka čeka suđenje.