Pretraga

Rulja prebila trojicu mladića i onda vrijeđala one koji su davali prvu pomoć

A- A+

– Jedan od mladih Palestinaca je pao na pod, mladi su ga nastavili tući po glavi, izgubio je savjest, oči su mu se izokrenule, glava mu se počela trzati.

Ovo je samo dio Facebook posta koji je stavila jedna mlada Izraelka nakon sukoba na jednom od glavnih trgova u Jeruzalemu. Post je nažalost dobio i svoj negativni odgovor. Ponosno priznanje jednog od napadača.

Desetak mladih Židova sudjelovala je u nečemu što se najbolje može objasniti kao linč, nad troje Palestinaca tinejdžera. Ovo je samo jedan od napada u zadnjih 24 sata. Mediji ove države su u blokadi zbog stalnih prepucavanja s Iranom, te to kao da koriste militantne židovske grupe, kako bi sijale strah među nežidovskim stanovništvom. Prenosimo dio Facebook posta koji je stavila jedna svjedokinja ovog događaja. Tekst je preveden s hebrejskog na engleski, te za ovu priliku još i na hrvatski.

U nastavku teksta mlada djevojaka koja je bila svjedok ovog napada postavlja pitanje na koje i sve nas zanima odgovor. Kako je moguće da mladi ljudi od 15 do 18 godina nose u sebi toliku količinu mržnje? Scena je skoro pa nestvarna. Glavni trg glavnog grada na kojem gomila mladih muškaraca šakama ubija prolaznike.

Kao crna i ružna točka na kraju priče je share fotografije pretučenog Palestinca.

– Kako predivno… Imao sam sreće biti prisutan, piše uz share. Naravno, neizostavan je smajlić. Ovaj Facebook korisnik nije samo javno priznao da je sudjelovao u zločinu, nego je i jako ponosan na to. O tempora, O mores!