Pretraga

Saborski zastupnik traži odgodu početka nastave za dio učenika: Razlog je dosta neobičan

A- A+

Ante Kujundžić, saborski zastupnik MOST-a, traži odgodu početka nastave za dio učenika. Kaže da bi odgoda od barem tjedan dana svima dobro došla, a naveo je i jedan dosta neobičan razlog za to.

Ante Kujundžić, saborski zastupnik MOST-a

Ante Kujundžić, saborski zastupnik MOST-a
Foto: Youtube screenshot; Most

MOST-ov saborski zastupnik Ante Kujundžić danas se na društvenim mrežama oglasio u vezi početka nove školske godine, istaknuvši da se regionalne različitosti trebaju uzeti u obzir, a potom za dio učenika zatražio odgodu početka školske godine.

– Duž cijele hrvatske obale turizam se još uvijek intenzivno odvija što znači da je dobar dio roditelja veliki dio dana zauzet poslom u ugostiteljsko-turističkoj branši, a početak nastave je pred nosom, 6.rujna. Ukoliko dodamo kako su se nagomilali gubitci od prošle sezone “zahvaljujući” divljanju Covida, sasvim je jasna važnost i nužnost svakog novog radnog dana i svake zarađene kune produženjem ove sezone koliko god je moguće, napisao je na društvenim mrežama Kujundžić.

Zbog toga, dalje nastavlja, odgoda početka nastave od “barem tjedan dana svima bi dobro došla uključujući veliki broj srednjoškolaca koji još uvijek rade i iznose na svojim plećima, osim kućnog budžeta, ogroman dio poslova koje obavljaju zbog kroničnog nedostatka djelatnika u ugostiteljstvu”.

https://www.facebook.com/kujundzic.ante/posts/395080292225152


Više o početku školske godine:

Službeno izašle nove mjere za škole: Donosimo dokument sa svim promjenama

Stigle dugo iščekivane smjernice: Poznato kako će izgledati ocjenjivanje u novoj školskoj godini

Kako će izgledati odmori, raspored i što je sa Školom na Trećem? Izašle nove, detaljne preporuke