Pretraga

SC se hvali uspjehom kampanje cijepljenja studenata: Stvaran broj cijepljenih je mizeran

A- A+

Nakon provedene kampanje cijepljenja studenata 4. i 5. listopada u dva studentska doma u Zagrebu, na stranicama Studentskog centra pohvalili su se ‘uspjehom provedenih akcija cijepljenja studenata’. Poslali smo upit HZJZ-u koji je provodio cijepljenje. U dva dana cijepilo se svega oko 200 studenata.

Cijepljenje studenata SD Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Kampanja cijepljenja studenata održala se ovog tjedna i trajala je dva dana, 4. i 5. listopada. Prvi dan cijepilo se u SD Stjepan Radić, a drugi dan u SD Cvjetno naselje. Nakon dva dana kampanje, Studentski centar na svojim se stranicama pohvalio ‘uspjehom provedenih akcija cijepljenja studenata’.

Cijepilo se tek oko 200 studenata

Poslali smo upit HZJZ-u koji je provodio cijepljenje po domovima. Prema njihovim podacima, u dva dana cijepilo se tek oko 200 studenata, točnije 105 studenata u SD cvjetno te oko 90 studenata u SD Stjepan Radić.

Koliko je ta brojka daleko od ‘uspjeha’ govori podatak da u domu Stjepana Radića ima 4.000 studenata, a u Cvjetnom naselju 1.812, što je sveukupno više od 5.800 studenata.

Izdvojeni članak

Krenulo cijepljenje u domovima, studentica medicine: ‘Želim moći bez problema ulazit u klubove’

Najvljeno ponovno cijepljenje po domovima

Dakle, cijepilo se tek 3,5 posto studenata u dva studentska doma. Dodajmo k tome činjenicu da su se mogli doći cijepiti svi studenti koji studiraju u Zagrebu, dakle i oni koji nisu nužno stanari navedenih domova.

Studentski centar najavio je ponovnu organizaciju cijepljenja po studentskim domovima, a do tada se studenti mogu cijepiti u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu, svake srijede od 16 do 20:00 sati bez prethodne najave.

Prema podacima HZJZ-a, broj preminulih od početka epidemije do 3. listopada u dobnoj skupini od 20 do 29 je 0,18 posto od ukupnog broja preminulih od koronavirusa.

Foto: HZJZ

SC se hvali uspjehom kampanje cijepljenja studenata: Stvaran broj cijepljenih je mizeran
Share via
Copy link
Powered by Social Snap