Pretraga

Sirovatka: Vjerujem da je ispit iz hrvatskog dobro napravljen

A- A+

Nakon što su maturanti jučer pisali ispit iz Hrvatskog jezika, naš Facebook page kao i redakcijski mail bio je zatrpan komentarima na gotovo svima bolno proživljeno iskustvo. Upravo zato je ekipa Velikog odmora odlučila  bar malo zavidati emocionalne rane nakon ispita.

Naime emisija na strani srednjoškolaca ovaj put bavila se najaktualnijom temom u svim maturantskim kuloarima – državnom maturom. Izbacili smo sve rubrike, kako bismo ostavili što više prostora upravo za vas  i vaše uključivanje u emisiju.

Mnoge nedoumice, komentari, kritike i pitanja ostali su neodgovoreni i neposlušani nakon prvog ispita iz mature.

 – Zašto je u anketi bilo pitanje jesu li maturanti iz sela, velikog ili pak malog grada? Zašto su se postavljala nebulozno detaljna pitanja? Što ako se pokaže da je na neka pitanja bilo moguće odgovoriti na dva načina? Zašto maturanti strukovnih škola imaju jednak ispit kao gimnazijalci, pitali su se mnogi.

Ova i još mnoga druga pitanja postavili ste danas u Velikom odmoru našem gostu, ravnatelju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja – Goranu Sirovatki.

Kako se Sirovatka snašao na užarenoj stolici pod mnogobrojnim pitanjima maturanata poslušajte u snimci emisije u nastavku.

Koga biste htjeli slušati u sljedećoj emisiji? Koja vas tema zanima? Kakva pitanja? Javite nam u komentarima na članak ii pak na mail [email protected]. Svi prijedlozi su dobrodošli!

{mp3}podcasts/veliki_odmor_2405{/mp3}