Pretraga

Skandalozan vandalski čin: Natpis ‘za dom spremni’ osvanuo na tek obnovljenoj školskoj dvorani

A- A+

Oko 3,4 milijuna kuna koštala je energetska obnova zgrade OŠ ‘Mato Lovrak’ u Novoj Gradiški, a osim zgrade škole obnovljena je i školska dvorana. No, nepoznatu osobu to nije omelo u vandalskom činu u kojemu je zid škole išarao natpisom ‘za dom spremni’ i ‘kaj ti stara radi Zadar’.

Fotografija: Radio Nova Gradiška/radiong.hr

Neugodno iznenađenje ovih je dana dočekalo djelatnike i učenike OŠ ‘Mato Lovrak’ u Novoj Gradiški. Naime, tijekom proteklog vikenda na zgradi novoobnovljene sportske dvorane škole osvanuli su natpisi ‘za dom spremni’ i ‘kaj ti stara radi Zadar’, piše RadioNG.hr, koji nam je ustupio fotografiju.

Izdvojeni članak

Napad vandala: Gimnazija Dubrovnik išarana vulgarnim crtežima

Kako je za srednja.hr kazala ravnateljica škole Vesna Lončar-Cindrić, slučaj je prijavljen policiji čim se doznalo za uništavanje fasade.

–  O počiniteljima još nemamo saznanja. U tijeku je policijska istraga. Ove će ružne i neprimjerene poruke s fasade biti uklonjene čim prije bude moguće. Zasad smo uništenu fasadu zaštitili od pogleda naših učenika i prolaznika.  Svi smo, i učenici i djelatnici škole, kao vjerujem i većina građana Nove Gradiške, iznimno žalosni i razočarani. Radovali smo se  novoobnovljenoj školi, no, nažalost, nekolicina – pritom mislim na počinitelje – školu i naše zajedničko dobro i vrijednosti tako ne doživljavaju, kazala nam je Lončar-Cindrić.

Inače, ukupna vrijednost radova na energetskoj obnovi škole iznosi 3,4 milijuna kuna, a njimome su škola  i dvorana nedavno dobile novu vanjsku ovojnicu, fasadu, stolariju i termoventil.