Pretraga

Hrvati zatrpali službenu Facebook stranicu FIFA-e zbog kazne Šimuniću

A- A+

Očito s namjerom da izraze svoje negodovanje prema FIFA-i, koja je zbog skandiranja ‘Za dom spremni’ Joe Šimunića kaznila s deset utakmica neigranja, mnogi su odlučili istim pozdravom odgovoriti na službenoj Facebook stranici FIFA-e. Nekoliko objava je zatrpano komentarima, od kojih posljednja ima preko 1300 komentara od kojih su gotovo svi ‘Za dom spremni’.

Prašina oko FIFA-ine kazne Joe Šimuniću zbog skandiranja ‘Za dom spremni’ se ne stišava. Valjda s naumom da izraze podršku Šimuniću, ali istovremeno ‘ukore’ krovnu nogometnu organizaciju zbog visoke kazne, veliki broj Hrvata i onih koji se tako osjećaju je istim spornim pozdravom iskomentiralo nekoliko posljednjih objava na FIFA-inoj službenoj Facebook stranici. Osim ustaškog pozdrava, ‘komentatori’ imaju i salve kritika na Blattera i društvo te svoje viđenje prošlosti Hrvatske.

Izdvojeni članak

Ministar Jovanović poručio Josipu Šimuniću ‘tebi treba dobar profesor povijesti da ti objasni kakav je to poklič’

Ovo je inače jedna od najtežih kazni izrečenih pojedinom nogometašu. Kazne se inače dijele u one vremenske i po broju utakmica. U ovim potonjima, najteže je u povijesti kažnjen Joey Barton s 12 utakmica pa Paolo Di Canio  s 11. Barton se potukao s više igrača, a Di Canio gurnuo suca.

Joe Šimunić na ‘visokom’ je trećem mjestu s deset utakmica kazne. Ovoliko isto su bili kažnjeni Suarez (zbog ugriza Branislava Ivanovića) te Kevin Keegen i Billy Bremner koji su se potukli na utakmici.

Ovom presudom, Šimunićeva reprezentativna karijera je najvjerojatnije završila.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap