Pretraga

Ministar Jovanović poručio Josipu Šimuniću ‘tebi treba dobar profesor povijesti da ti objasni kakav je to poklič’

A- A+

Ministar Jovanović se okomio na hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića zbog toga što je iskusni stoper pobjedu nad Islandom slavio skandirajući ‘Za dom spremni’. Poručio mu je ‘Šimuniću treba ti dobar profesor povijesti’.

Josip Šimunić, najiskusniji član hrvatske nogometne reprezentacije, pokvario je slavlje pobjede nad Islandom tako što je preko mikrofona nakon utakmice predvodio skandiranje pokliča ‘Za dom’. 

Šimunić ne vidi problem

Tim je postupkom navukao bijes dijela hrvatske javnosti koja mu predbacuje veličanje ustaškog pokreta pod kojim su stradali deseci tisuća ljudi no našeg reprezentativca to po svemu sudeći ne dira previše.

Izdvojeni članak

Devet Hrvata među najtalentiranijih 50 nogometaša slavenskog svijeta

– Oduvijek sam ovo želio napraviti. Kakve tužbe, kazne, nemam se čega stidjeti. Zbog ‘Za dom spremni’ i to? Igrao sam za svoj dom, oni kojima to smeta mogli bi malo nešto pročitati i proučiti povijest, prokomentirao je još sinoć Josip Šimunić dodavši da ‘ukoliko nekoga smeta to nije njegov problem’.

‘Oprao’ ga Jovanović

Na ovakav komentar iskusnog reprezentativca i kapetana Dinama uskoro je reagirao i sam ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji se oglasio putem svog Facebooka.

– E moj Šimuniću, tebi treba lekcija iz povijesti. Ako želiš osobno ću ti pomoći da dobiješ dobrog profesora povijesti i shvatiš kakav je to poklič ‘Za dom spremni’, napisao je.

Našem reprezentativcu osim toga prijeti i kazna od strane FIFA-e jer se spomenuti pozdrav nalazi na popisu nepoželjnih na nogometnim terenima te se njegova uporaba do sada redovito sankcionirala.

Copy link
Powered by Social Snap