Pretraga

Škola na sjeveru organizirala veliko slavlje za 65. rođendan: ‘I dalje ćemo pratiti trendove’

A- A+

Povodom 65 godina svoga rada i postojanja, Elektrostrojarska škola Varaždin organizirala je prigodnu svečanost u sportskoj dvorani Graberje. Događaju su prisustvovali brojni ugledni gosti koji su školi zaželjeli još puno sreće u nastavku rada. U sklopu toga slavlja, dodijeljena su prigodna priznanja i novčane nagrade učenicima koji su sudjelovali na državnim, međunarodnim i županijskim natjecanjima.

Foto: Elektrostrojarska škola Varaždin

Elektrostrojarska škola Varaždin obilježila je 65 godina svog rada i postojanja prigodnom svečanošću održanoj u sportskoj dvorani Graberje. Događaju su prisustvovali brojni gosti, uključujući zamjenicu župana Varaždinske županije Silviju Zagorec, ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Milu Živčića, dekana Geotehničkog fakulteta, Hrvoja Meaškog, prodekana FOI-ja Zlatka Erjavca, prorektora Sveučilišta Sjever Damira Vusića, Igora Klopotana, dekana Međimurskog veleučilišta, Igora Šokovića, predsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije te bivše i sadašnje djelatnike škole, učenike i njihove roditelje.

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos istaknuo je važnost ovog jubileja, napomenuvši kako je 65 godina vrijeme kada mnogi idu u mirovinu, ali da škola tek započinje s novim planovima za budućnost.

– Elektrostrojarska škola Varaždin razvijala se s vremenom, taj trend razvoja uvijek bio vidljiv u ovoj školi, a vjerujem da ćemo se u tom smjeru i dalje razvijati. I dalje ćemo pratiti trendove, biti ukorak s novim tehnologijama koje nam dolaze, od umjetne inteligencije do svih drugih modernih čuda, morat ćemo se prilagođavati, morat ćemo se mi mijenjati, kako izreka kaže ‘Ne preživljavaju oni najjači ni najbrži nego oni koji se najbrže i najbolje znaju prilagoditi i mijenjati’. Tako i mi, mislim da će se trend daljnjeg razvoja nastaviti, priopćio je Kos.

Izdvojeni članak
sveučilište u splitu

Veliko sveučilište slavi 50. rođendan: Tim povodom održavaju natjecanje za mlade znanstvenike

S druge strane, zamjenica župana Zagorec pohvalila je ravnatelja i kolektiv škole na uspješnim projektima te istaknula kako je škola danas predvodnik za tehnička zanimanja i poznata izvan granica Varaždinske županije. Naglasila je važnost europskih projekata, uključujući Erasmus akreditaciju te pohvalila infrastrukturu i modernu opremu škole koja omogućava učenicima da se obrazuju u boljim uvjetima.

U sklopu slavlja 65 godina rada, dodijeljena su priznanja i novčane nagrade učenicima koji su sudjelovali na državnim, međunarodnim i županijskim natjecanjima.