Pretraga

Svako slavlje, ista priča: Kako izgledaju rođendani nakon što postanete student?

A- A+

Malo koji dan u godini je toliko bitan, koliko je to rođendan. Ljudi se općenito dijele na dvije vrste – one koji od svog rođendana čine nacionalni praznik i oni kojima je to samo još jedan običan dan. Ipak, kada ste student, pa čak i da ste najveći mrzitelj rođendana, nekako će vam se taj dan ipak smiliti.

Ilustracija, foto: Unsplash; Sergei Solo

Studentski život je težak i naporan – uvijek ima nešto što trebate napraviti, uvijek postoji neka obaveza koju želite ignorirati. No, isto tako, to studentsko vrijeme je vjerojatno posljednje vrijeme u kojem ako i ignorirate nešto, lako moguće neće biti nekih teških posljedica. Naravno, sve ima svoje nedostatke, ali i prednosti! Ipak, u tom tmurnom, studentskom sivilu, postoji nekoliko stvari koje mogu izmami osmijeh na lice.

Između ostalog, to su i rođendani. I dok su se u osnovnoj školi rođendani slavili u raznim igraonicama, u srednjoj se to svelo na malo jači izlazak, a na faksu… Na faksu biste skoro pa najradije ponovno iznajmili neku igraonicu i tamo doveli ekipu i jednostavno uživali u bezbrižnom druženju. No, nažalost, to još uvijek nije društveno prihvatljivo, a i vjerojatno vam ne bi dozvolili alkohol – koji je neizostavan na ovakvim prigodama.

No, alkohol nije jedina stvar koja je bitna na studentskim rođendanima. Dapače, alkohol nekako padne u drugi plan, zbog svega ostaloga što dođe do izražaja. Kako su u pitanju ipak studenti, koji i nemaju neke velike ni glamurozne budžete, ostaju puno prostora za kreativu. Stoga, svaki rođendan, koliko god osobe bile međusobno različite, će u principu izgledati, više-manje, isto.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Rođendan za vrijeme sezone kolokvija

Dekoracije

Možete čak imati i rođendan bez alkohola, ali ne možete imati rođendan bez dekoracija. Koliko god se u srednjoj školi bježalo od dječjih dekoracija, toliko su neizmjerno potrebne u studentskim uvjetima. Od šarenih tanjura i čaša, pa do slamki, zviždaljki, balona, svjećica… Doslovno sve što se nalazi na dječjem odjelu za rođendane je nešto što vam treba. Naravno, slavljenik/ca će na glavi nositi krunu.

Jedini je problem u tome što te dekoracije, iako izgledaju jeftino, često i nisu toliko jeftine. Upravo zato se često te dekoracije kupuju kao dio poklona. Na slavljeniku/ci je da se pobrine za hranu i alkohol, a ostalo će se već nekako naći. Veliki su plus i naravno cringe baloni – ne samo oni koje sami napušete, već oni koje se naruče i budu punjeni helijem. Što gore, to bolje!

Hrana

Već smo spomenuli hranu i alkohol, no što se točno servira na studentskim rođendanima? Slično kao i na dječjima, pizza će biti apsolutni hit i teško da s time možete pogriješiti. Ako naručite pizzu, odmah ćete se riješiti i onih problema tko što voli – jednostavno naručite dvije, tri različite vrste oko koje se dogovorite, i to je to. Ali, postoje još neke odlične ideje za ovu prigodu.

Studenti su poznati po tome da su njihovi hladnjaci ili potpuno prazni, ili puni domaćih proizvoda koje im šalju njihovi roditelji busom. Upravo je rođendan odličan povod za isprazniti te hladnjake i ponuditi svoje goste s domaćim sirevima, kobasicama i razno raznim kolačima. Nećete s time pogriješiti!

Torta

Kao i na svakom dječjem rođendanu, torta je neizbježna. Jedini je problem u toj priči, taj što su torte iznimno skupe i teške za nabaviti. Ako želite naručiti neku tortu, kao prvo ćete morati potrošiti jako puno novaca na dobru tortu, a kao drugo, morat ćete ju naručiti unaprijed. Studenti kao vrsta nisu poznati po tome da stvari rade na vrijeme, pa ovo u startu uopće nije opcija.

Puno će bolje proći ako se za tortu napravi nešto domaće – pa bio to i samo puding u koji ćete jedva uspjeti zabosti svjećice. Bitno je da samo što bolje (čitaj: što smješnije) sve skupa izgleda i da se potrudite nagurati u sliku kako biste mogli jednog dana s osmijehom se prisjećati tih trenutaka!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap