Pretraga

Škola se oprostila od učenika na kojeg je autom naletio pijani vozač: ‘Ti mi, prijatelju, jednom bješe sve’

A- A+

U tragičnoj nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila u Velikoj Gorici, preminuo je učenik Gimnazije Velika Gorica, Jure Rajković (18). Škola se od njega oprostila stihovima Sergeja Jesenjina.

Foto: Gimnazija Velika Gorica/Unsplash

– U dubokoj boli javljamo tužnu vijest da nas je 8. kolovoza 2021. prerano napustio naš dragi učenik, školski kolega i prijatelj Jure Rajković, stoji na stranicama Gimnazije Velika Gorica.

Od Jure su se stihovima Sergeja Jesenjina oprostili ravnateljica Brankica Žugaj, razrednica Ljerka Bačurin sa školskim kolegama iz 3. a razreda, profesori, stručne suradnice i ostali djelatnici i učenici Gimnazije. Pišu sljedeće:

Što su snovi, što je zbilja
Kako ući u trag zori
Iza bezbroj pustih milja
Svjetiljka djetinjstva gori…
 a Tvoja će i dalje gorjeti jednostavnošću, srdačnošću i vedrinom kojom ćemo te pamtiti.

Doviđenja, dragi, doviđenja;
Ti mi, prijatelju, jednom bješe sve.
Urečen rastanak bez našeg htijenja
obećava i sastanak, zar ne
?

Podsjetimo u nedjelju je vozač pod utjecajem alkohola autom naletio na mladića koji je upravljao biciklom, piše u službenom izvješću PU zagrebačke.

– Oko 19.10 sati, 67-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,59 g/kg) upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Passat zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Rakarskom ulicom u smjeru jugozapada. Dolaskom do kućnog broja 25, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao desno na meki teren i nogostup sa zapadne strane kolnika. Nakon toga vozilo se nekontrolirano kretalo te se vratilo na kolnik i naletjelo na bicikl marke Cube kojim je upravljao 18-godišnjak, a kretao se uz rub Rakarske ulice u smjeru sjeveroistoka. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 18-godišnji biciklist, tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, piše u policijskom izvještaju.