Pretraga

Škola za život na ledu: 3000 učitelja i nastavnika traži njenu odgodu od premijera Plenkovića

Mjesec dana nakon predstavljanja svog zahtjeva za jednogodišnjom odgodom primjene Škole za život, sindikat Preporod danas je objavio kako se tome zahtjevu pridružilo gotovo 3.000 učitelja i nastavnika iz 154 osnovne i srednje škole. Zahtjev za odgodom Škole za život upućen je premijeru Andreju Plenkoviću od kojega očekuju osobno i aktivno uključivanje u sve što će se narednih mjeseci događati oko Škole za život.

Montaža: srednja.hr

Sindikat Preporod je prije mjesec dana predstavio svoju inicijativu, odnosno zahtjev za jednogodišnjom odgodom primjene Škole za život u svim hrvatskim školama. Opće nezadovoljstvo, nedostatak konkretnih odgovora o tome što činiti od jeseni u razredu, nesigurnost nastavnika i nedostatne edukacije uoči frontalne primjene Škole za život samo su neki od razloga koji su Preporod ponukali na ovaj zahtjev.

3000 nastavnika od premijera traži odgodu Škole za život i njegovo aktivno uključivanje u proces reforme

Do 12. srpnja zahtjev su mogli potpisati zaposlenici osnovnih i srednjih škola, a iz Preporoda su danas izvijestili kako se gotovo 3.000 učitelja i nastavnika svojim potpisom priključilo zahtjevu.

Kreće skupljanje potpisa nastavnika za odgodu Škole za život, Divjak poručuje: ‘Reforma sigurno ide’

– Unatoč nepovoljnim okolnostima, od nepovoljnih vremenskih okolnosti (kraj lipnja i početak srpnja), preko straha među zaposlenima kojeg su, sklone revanšizmu, prosvjetne vlasti uspjele posijati u zbornicama, do povezivanja početka frontalne primjene reforme i povišice plaće, ipak je skoro 3 tisuće, točno 2980 učitelja i nastavnika, iz 154 osnovne i srednje škole, potpisalo zahtjev upućen predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, javljaju iz Preporoda.

Svojim zahtjevom od Plenkovića traže jednogodišnju odgodu frontalne primjene Škole za život, a prikupljene potpise Preporod će proslijediti Vladi i istovremeno zatražiti da premijer primi predstavnike pokretače ove inicijative. Osim toga, od Plenkovića traže osobno i aktivno uključivanje u sve što će se vezano za Školu za život događati narednih mjeseci.

‘Iskazani stav 3 tisuće učitelja i nastavnika morao bi svakog odgovornog političara zabrinuti’

– Iako bi broj potpisa bio daleko veći da je akcija podržana i od strane drugih školskih sindikata, osobno, imenom i prezimenom, iskazani stav 3 tisuće učitelja i nastavnika o odgodi reforme morao bi svakog odgovornog političara zabrinuti i potaknuti na djelovanje, ističe predsjednik Preporoda Željko Stipić.

Šefica obrazovne Agencije posramila Školu za život: Kaže da se radi o priči posloženoj tek izvana

Iz Preporoda pozdravljaju uključivanje stručnih savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje u usavršavanja nastavnika za Školu za život krajem kolovoza, kao i inicijativu Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja s upućivanjem 25 pitanja prosvjetnoj administraciji. No smatraju kako se sa svime time zakasnilo.

– Da se ne bi sama ideja mogućnosti kvalitetne preobrazbe školskog sustava na duže vrijeme kompromitirala, Preporod još jednom poziva na ozbiljno preispitivanje zahtjeva za jednogodišnjom odgodom frontalne primjene reformskih promjena u našem osnovnom i srednjem školstvu, poručuje Stipić.

Škola za život na ledu: 3000 učitelja i nastavnika traži njenu odgodu od premijera Plenkovića
Share via
Copy link
Powered by Social Snap