Pretraga

Škola za život na ledu: 3000 učitelja i nastavnika traži njenu odgodu od premijera Plenkovića

A- A+

Mjesec dana nakon predstavljanja svog zahtjeva za jednogodišnjom odgodom primjene Škole za život, sindikat Preporod danas je objavio kako se tome zahtjevu pridružilo gotovo 3.000 učitelja i nastavnika iz 154 osnovne i srednje škole. Zahtjev za odgodom Škole za život upućen je premijeru Andreju Plenkoviću od kojega očekuju osobno i aktivno uključivanje u sve što će se narednih mjeseci događati oko Škole za život.

Montaža: srednja.hr

Sindikat Preporod je prije mjesec dana predstavio svoju inicijativu, odnosno zahtjev za jednogodišnjom odgodom primjene Škole za život u svim hrvatskim školama. Opće nezadovoljstvo, nedostatak konkretnih odgovora o tome što činiti od jeseni u razredu, nesigurnost nastavnika i nedostatne edukacije uoči frontalne primjene Škole za život samo su neki od razloga koji su Preporod ponukali na ovaj zahtjev.

3000 nastavnika od premijera traži odgodu Škole za život i njegovo aktivno uključivanje u proces reforme

Do 12. srpnja zahtjev su mogli potpisati zaposlenici osnovnih i srednjih škola, a iz Preporoda su danas izvijestili kako se gotovo 3.000 učitelja i nastavnika svojim potpisom priključilo zahtjevu.

Izdvojeni članak

Kreće skupljanje potpisa nastavnika za odgodu Škole za život, Divjak poručuje: ‘Reforma sigurno ide’

– Unatoč nepovoljnim okolnostima, od nepovoljnih vremenskih okolnosti (kraj lipnja i početak srpnja), preko straha među zaposlenima kojeg su, sklone revanšizmu, prosvjetne vlasti uspjele posijati u zbornicama, do povezivanja početka frontalne primjene reforme i povišice plaće, ipak je skoro 3 tisuće, točno 2980 učitelja i nastavnika, iz 154 osnovne i srednje škole, potpisalo zahtjev upućen predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, javljaju iz Preporoda.

Svojim zahtjevom od Plenkovića traže jednogodišnju odgodu frontalne primjene Škole za život, a prikupljene potpise Preporod će proslijediti Vladi i istovremeno zatražiti da premijer primi predstavnike pokretače ove inicijative. Osim toga, od Plenkovića traže osobno i aktivno uključivanje u sve što će se vezano za Školu za život događati narednih mjeseci.

‘Iskazani stav 3 tisuće učitelja i nastavnika morao bi svakog odgovornog političara zabrinuti’

– Iako bi broj potpisa bio daleko veći da je akcija podržana i od strane drugih školskih sindikata, osobno, imenom i prezimenom, iskazani stav 3 tisuće učitelja i nastavnika o odgodi reforme morao bi svakog odgovornog političara zabrinuti i potaknuti na djelovanje, ističe predsjednik Preporoda Željko Stipić.

Izdvojeni članak

Šefica obrazovne Agencije posramila Školu za život: Kaže da se radi o priči posloženoj tek izvana

Iz Preporoda pozdravljaju uključivanje stručnih savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje u usavršavanja nastavnika za Školu za život krajem kolovoza, kao i inicijativu Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja s upućivanjem 25 pitanja prosvjetnoj administraciji. No smatraju kako se sa svime time zakasnilo.

– Da se ne bi sama ideja mogućnosti kvalitetne preobrazbe školskog sustava na duže vrijeme kompromitirala, Preporod još jednom poziva na ozbiljno preispitivanje zahtjeva za jednogodišnjom odgodom frontalne primjene reformskih promjena u našem osnovnom i srednjem školstvu, poručuje Stipić.