Pretraga

[Slagalica] Nagradni fond za profesore mentore je čak 10.000 kuna

A- A+

Slagalica je Case Study Competition namijenjen srednjoškolcima, a ovogodišnji nagradni fond iznosi 45.000 kuna, od čega je 10.000 kuna izdvojeno za srednjoškolske profesore. Učenici u suradnji s mentorima profesorima trebaju poslati rješenja na neku od pet zadanih Slagalica, a najbolja tri tima se pozivaju u Zagreb na finalno predstavljanje u prostorima INA-e.

Gospodarska škola Varaždin imala je zapaženi uspjeh na prošlogodišnjoj Slagalici jer su se na svim Slagalicama popeli na postolje. Zanimljivo je što su svi učenici bili pod mentorstvom profesorice Olgice Nikolić koja u intervjuu najavljuje novi pohod na postolja. 

Mentori pobjedničkih timova dobivaju nagradu od 1.000 kuna, a drugoplasirani i trećeplasirani od 500 kuna. Više informacija dostupno je na često postavljanim pitanjima. Rok za prijavu rješenja je do 9. svibnja.

Zašto ste se odlučili prijaviti s učenicima na projekt Slagalica?

Na projekt Slagalice smo se odlučili prijaviti jer to projekt koji potiče učenike da na konkretnom primjeru iskažu svoju kreativnost, prezentacijske vještine te snalažljivost u rješavanju problema, što je u današnjem poslovnom svijetu od iznimne važnosti. To je bio pravi, veliki izazov – upustiti se u istraživanje i rad na potpuno novom području, a dodatna motivacija učenicima zasigurno su bile novčane nagrade.

Kakva su iskustva učenika bila?

Učenicima se uistinu svidio projekt i bili su presretni što su finalisti. Shvatili su koliko je u današnjem poslovnom svijetu važno znati dobro prezentirati svoju ideju i da im dobra prezentacija osigurava uspjeh.To je za njih bilo sjajno novo iskustvo iz kojeg su mnogo naučili te će im puno značiti u njihovom daljnjem razvoju i životu. Stekli su vrijedna nova poznanstva i dobili priliku predstaviti se.

Olgica Nikolić

Ostvarili ste zavidan rezultat na prošlogodišnjem natjecanju. Jeste li takvo nešto očekivali te kakvi su vam dojmovi s finala?

Ostvarili smo u svim kategorijama Slagalice jedno od prva tri mjesta, takovo što nismo očekivali ali smo presretni jer nam se isplatio sav uloženi trud. S finala nosimo divna iskustva i možemo svim srednjoškolcima poručiti da se prijave na natjecanje Slagalica-složi svoje srednjoškolsko rješenje. Nadamo se da ćemo i ove godine ostvariti slične rezultate

Slagalica – Složi svoje rješenje je jedini business plan contest za
srednjoškolce u Hrvatskoj u organizaciji portala Srednja.hr. Riječ je o
Case Study natjecanju isključivo namijenjenom za
hrvatske srednjoškolce te je prvi ovakav natječaj koji za cilj ima
spojiti tvrtke i kreativne mlade ljude.

Zlatni partner projekta je INA
d.d.
, a partneri projekta su Zagrebačka škola ekonomije i managementa, HTC Hrvatska, Collegium te Hrvatski ured za osiguranje.