Pretraga

Slavni i bogati koji su napustili školu

A- A+

Ako ste mislili da je za slavu i bogatstvo potrebna diploma, varate se. Donosimo vam top 10 najbogatijih i najslavnijih koji se ne mogu pohvaliti da su završili školu. Slobodno možemo reći da su imali više sreće nego pameti. Ne želimo vas poticati da napustite školovanje jer to nije jedini put do uspjeha, no kako kaže Justin Bieber, never say never! Ako zagusti u školi, ovo su osobe kojima se ožete obratiti za savjet.

1. Bill Gates – drugi najbogatiji čovjek na svijetu i osnivač Microsofta odustao je od škole. Napustio je Harvard kako bi se posvetio razvoju Microsofta.

2. Mark Zuckerberg – najmlađi je milijarder na svijetu napustio Harvard kako bi promovirao svoju društvenu mrežu. S 23 godine “težio” je 4 milijarde dolara.

3. Steve Jobs – jedan od osnivača Applea izletio je s fakulteta već u prvom semestru. To ga nije pokolebalo, već je pokrenuo tvrtku čiji proizvodi i danas mijenjaju svijet tehnologije.

4. Walt Disney – kralj animiranog filma napustio je srednju školu sa 16 godina. Osnovao je tvrtku Walt Disney koja godišnje zaradi i do 30 milijardi dolara.

5. Princeza Diana – odustala je od škole sa 16 godina. Osim po kraljevskom statusu poznata je i po dobrotvornom radu. Tijekom života bila je uzor ljudima diljem svijeta, a mnogima je idol i danas.

6. Ozzy Osbourne – obolio je od disleksije pa je sa 15 napustio školu. Obožavatelji ga nazivaju “Godfather of Heavy Metal”. Poznat je po svom reality showu.

7. David Bechkam – ovaj je proslavljeni nogometaš napustio školu sa 16 kako bi se posvetio nogometu. Već sa 18 igrao je prvu utakmicu u dresu Manchester Uniteda.

8. Johnny Depp – sa 16 godina školu je zamijenio glumom. Danas je jedan od priznatijih glumaca u Hollywoodu i može se pohvaliti nominacijom za Oscara.

9. Jim Carrey – jedan od najboljih komičara svih vremena nikad u ruci nije držao diplomu. Od školovanja je odustao sa 16 godina kako bi postao glumac.

10. Christina Aguilera – kad je postala slavna, majka ju je ispisala iz škole zbog ljubomornih vršnjaka. Kasnije su je podučavali kod kuće.

Primjetili ste da je većina ovih zvijezda napustila školu sa 16. Očito su to krizne godine, ako navršite 17 i još ste u školi to je kao da ste maturirali.