Pretraga

Snijeg ponovno paralizirao dio Hrvatske, u nekim školama sutra nema nastave

A- A+


Izdvojeni članak

Fotogalerija snježnog kaosa: Unutrašnja Hrvatska je paralizirana

Više od pola milijuna školaraca danas se nakon tri tjedna uživanja na zimskim praznicima vratilo u školske klupe. Obzirom na snijeg koji pada u većem dijelu Hrvatske, neki učenici su danas imali produžene praznike jer jednostavno nisu mogli doći do škole. Neke škole su danas već zatvorene ili su učenici pušteni kućama nakon par sati nastave, a u mnogima se sutra nastava neće niti održati.

Zbog napadalog snijega u nekim dijelovima Lijepe naše učenici danas nisu mogli doći na nastavu. Mnogi su ostali uživati kod kuće u zimskim radostima. Osnovna škola međimurskog mjesta Štrigovi, na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske tako danas nema nastave jer više od 80 posto učenika u školu dolazi autobusom. Sutra joj se pridružuju još neke škole u Varaždinu, dok je u Zagrebu nastava održana u većini škola.

Izdvojeni članak

Filmovi koje je idealno gledati u zimskom ugođaju

Međimurje pod snijegom, nastava nije održana

Lokalne, ali ni državne ceste u Međimurju nisu očišćene, što je dovelo do jednog slobodnog dana za učenike iz Osnovne škole Štrigovi. Većina djece putuje u školu autobusom, a kako zbog napadalog snijega ceste nisu očišćene oni nisu mogli doći na nastavu.

Slična situacija se dogodilo i s mnogim učiteljima koji također danas nisu mogli doći na posao.

Još jedna škola u blizini, Osnovna škola u Svetom Jurju na Bregu sutra pak neće održati nastavu zbog iz istih razloga, a to su neočišćene prometnice.
Svejedno srednje škole u Međimurju rade, stoga će se nastava održavati po planu, saznaje emedjimurje.hr.

U Varaždinskoj županiji sutra većina škola zatvorena

U Varaždinskoj županiji situacija nije ništa bolja. Naime iako danas nastava nije bila odgođena ni u jednoj školi, evarazdin.hr doznaje kako se u većini škola radilo skraćeno te da su učenici nakon nekoliko sati pušteni kućama.

Svejedno iz grada Varaždina je priopćeno da sutra neće biti nastave u čak sedam osnovnih škola u gradu, a moguće je da će se isto dogoditi i s ostalim školama u Varaždinskoj županiji, prenosi evarazdin.hr. Zbog velike količine napadalog snijega u Zagrebu se spominje i proglašenje elementarne nepogode, no koliko smo uspjeli saznati, većina škola u Zagrebu će sutra normalno raditi.

Za informacije o sutrašnjem radnom vremenu vaše škole pratite web škole, jer su vas dežurni djelatnici dužni obavijestiti o situaciji u školi.