Pretraga

Span traži ITjevce za plaćenu ljetnu praksu, mnogi ostaju raditi

A- A+

Teorija je temelj, vježbe su dobra nadogradnja, ali kroz praksu se kuje željezo, reći će vam većina studenata. Praksa je pečat koji će zapečatiti cijeli proces obrazovanja, a nekima i iskustvo koje će lansirati njihovu karijeru. Pronašli smo program stručne prakse koji je plaćen, mogu se prijaviti kandidati iz cijele Hrvatske, održava se preko ljeta i njime rješavate obvezu prakse za školu ili fakultet. Riječ je o Span Akademiji – donosimo sve što trebate znati.

Span Akademija

Pronašli smo program stručne prakse koji je plaćen, mogu se prijaviti kandidati iz cijele Hrvatske i održava se preko ljeta | Foto: Span Akademija

Uz stručne prakse koje nude fakulteti i neke privatne tvrtke su odlučile studentima ponuditi priliku da izbruse znanje stečeno na fakultetu. Span Akademija takva je prilika za sve studente IT usmjerenja i IT entuzijaste koji žele napraviti svoj prvi korak u poslovnom svijetu. Održava se od 19.7. do 17.9. i to već šestu godinu za redom, a posvećena je stjecanju praktičnog znanja iz područja infrastrukture – System Administration & Engineering. Polaznici će naučiti raditi s tehnologijama kao što su Active Directory, PowerShell, Group Policy, DNS, Exchange/Office 365, Azure te SCCM/SCOM. Prijave su u tijeku.

Span Akademija je program ljetne prakse osmišljen za sve mlade IT entuzijaste koji uz teoriju na faksu ili u školi žele uroniti i u malo prakse, i to kroz praktične zadatke i rad na labovima, simulaciju pravog poslovnog slučaja s realnim zahtjevima korisnika, izradom projektne dokumentacije, implementacijom rješenja te prezentacijom korisniku. Smatramo da je ovakvo iskustvo neprocjenjivo mladim ljudima koji tek ulaze na tržište rada i žele graditi karijeru u području Enterprise IT-ja, rekli su nam iz Spana, tvrtke koja organizira Akademiju.

Level up za IT vještine

Koncept je jednostavan: svaki polaznik smješta se u tim, svaki tim dobiva svoju maskotu te im se pridružuju mentori. Zatim kreće rad na praktičnim zadacima uz stručna predavanja koje drže Spanovi inženjeri, rad u labovima, a za kraj, simulacija pravog poslovnog slučaja.

Span Akademija

Polaznici su raspoređeni u izbalansirane timove | Foto: Span

Nakon što odaberu finalne ekipe, objasnili su nam, polaznike raspoređuju u izbalansirane timove na osnovi intervjua s HR-om i kratkog ulaznog ispita.

– Maskote akademije, naše zmije, u priču su ušle prošle godine. Svaki tim je dobio svoju, nadjenuo joj ime i polako otkrivao njezin ‘karakter’, odnosno vlastiti timski identitet. Zmije su nakon završetka Akademije utonule u ‘zmijski san’ te strpljivo čekaju nove Akademce. Koje će se nove osobine otkriti ove godine, saznat ćemo uskoro!, poručili su Spanovci.

Svaki zadatak koji završe je novi pređeni nivo u natjecanju, a svaki novi ‘level’ timu donosi bodove koji se u konačnici zbrajaju. Po uzoru na svima dobro poznatu igricu Snake, sa svakim novim ‘zalogajem’ znanja raste i rep maskote svakog tima.

– Dakle, kako rastu skillovi i znanja naših Akademaca, tako raste i njihova zmija. I tu je stvar vrlo jednostavna – tim koji složi najdužu zmiju pobjeđuje, kažu Spanovci. Do kraja programa kandidati zajedno provedu puno vremena, a timski duh kojeg razviju jedan je od ključnih faktora njihovog uspjeha, doznali smo.

Prijaviti se mogu kandidati iz cijele Hrvatske, jedan tim virtualan!

Span Akademija svake godine okupi šaroliku grupu mladih i ambicioznih ljudi s različitim razinama predznanja i obrazovnih pozadina, objasnili su nam, a ništa manje ne očekuju ni ove godine. Tim više što se ove godine mogu javiti kandidati iz cijele Hrvatske, a oni koji nisu iz Zagreba oformit će tim koji će sudjelovati virtualno.

Kandidati koji se prijave trebaju pokazati da žele na najbolji način iskoristiti priliku koja im se nudi, rekli su nam iz Spana. Najbolji kandidati dobit će i priliku za posao u Spanu, a posebno se ističu oni koji si ne žele samo popuniti ljeto, već ozbiljno uložiti u vlastitu budućnost. Primjerice, polaganjem nekog Microsoft certifikata na njihov račun, dodali su.

– Idealni polaznici su studenti završnih godina tehničkih fakulteta. No, itekako uzimamo u obzir i druge faktore – entuzijazam za IT svijet, znatiželju i proaktivnost, želju za razvojem i radnim okruženjem u kojem se može puno toga naučiti, poručili su.

Iz Spana su nam rekli i da su se do sada svi odlično snašli na Akademiji. Unutarnja motivacija Akademaca i Spanovaca koji su uključeni u praksu, timski duh i međusobno poticanje na uspjeh recept su za uspjeh, kazali su nam.

Span Akademija

Spanovi Akademci s maskotom | Foto: Span

Što očekivati u selekcijskom procesu?

Prvi korak da postanete Akademac je prijava. U drugom krugu vas čeka intervju na kojem ćete predstaviti sebe, svoje interese, želje i planove za budućnost, ali i očekivanja od Akademije. Očekujte set klasičnih HR-ovskih pitanja, rekli su nam Spanovci, a onima koji se prvi puta s time susreću ovo će biti odlično iskustvo za kasnije.

– S obzirom da osim HR-a na intervjuu sudjeluju i kolege iz našeg Service Desk odjela, dio intervjua posvetimo i kratkoj provjeri njihova tehničkog predznanja. Iako nije strogi uvjet, važno nam je saznati koliko je netko na domaćem terenu što se tiče osnova IT-a, dodali su.

Konačan cilj im je obogatiti polaznike za novo iskustvo, ali i pronaći svoje buduće kolege.

– Sretni smo kada naši polaznici s Akademije izađu bogatiji u kontekstu znanja, iskustva, osviještenih želja vezanih za daljnji razvoj, a još sretniji kada sa Span Akademije odmah uđu u Span. U tom kontekstu Akademija je win-win situacija – nova znanja, iskustva i posao za njih, kvalitetni i sjajni novi kolege za nas. Tijekom proteklih pet generacija imali smo to obostrano zadovoljstvo, a nadamo se istom i ove godine!, zaključili su iz Spana.

Više o Span Akademiji i prijavama koje su u tijeku pronađite na njihovoj web stranici.
_________________________________________________________

Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i tvrtke Span

Span Akademija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap