Pretraga

Želiš li biti znanstvenica kad odrasteš, ispričaj nam svoju priču i osvoji nagrade

A- A+

U školi ste proveli super istraživački projekt i zaljubili ste se u znanost? Želite upisati studij i odabrati istraživački smjer? Ili ste već na faksu, uživate u istraživanjima i vidite se kao znanstvenica? Ispričajte nam svoju priču i pomozite inspirirati druge mlade djevojke da slijede svoje snove, jer dijelimo vrijedne nagrade: vaučere u vrijednosti od 300 €, 200 € ili 100 €, kao i godišnju pretplatu na portal srednja.hr. Natječaj smo otvorili povodom Dana žena u znanosti.

Žene u znanosti, natječaj za učenice i studentice

Učenice i studentice, volite li znanost, prijavite se na naš natječaj | Foto: srednja.hr

U nekim prošlim vremenima, kad su ljudi još uvijek vjerovali da postoje “muška” i “ženska” zanimanja, ženama je bilo gotovo nemoguće baviti se znanošću. Činjenicu da to danas više nije tako dugujemo mnogim hrabrim ženama koje su svojim trudom pokazale kako su takve podjele i stereotipi štetni.

Njihova postignuća, ali i uspjesi svih današnjih znanstvenica, slave se 11. veljače svake godine. Na Dan žena u znanosti se radujemo što žene danas moraju prijeći puno manje barijera kako bi se ostvarile kao znanstvenice, ali se i pitamo što još uvijek možemo činiti kako bismo ostvarili jednakost.

Tražimo inspirativne priče budućih znanstvenica!

Kako bismo obilježili taj važan dan, u suradnji s osječkim Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) organizirali smo natječaj. Tražimo inspirativne priče učenica i studentica koje vole znanost i sanjaju o tome da postanu znanstvenica. Svojom pričom možete inspirirati druge mlade djevojke koje žele postati znanstvenice da slijede svoje snove.

Izdvojeni članak

Dvije mlade znanstvenice smo pitali kako je biti žena u znanosti: ‘Danas svi imaju jednake šanse’

Na naš natječaj mogu se prijaviti učenice s interesom za znanost, ali i studentice usmjerene prema znanosti. Za prijavu je potrebno napisati kratku osobnu priču u formi kratkog pisma.

Kako se rodila tvoja ljubav prema znanosti? Jesu li ti ikad za tvoje interese rekli da nisu za tebe ‘jer si cura’? Kako si se izborila u tim situacijama? Što si do sada sve postigla u svom obrazovanju? Koje ciljeve u životu želiš ostvariti? Želiš li nečemu doprinijeti, nešto poboljšati ili promijeniti, koristeći znanost kao svoj ‘alat’? Imaš li uzor ili nekoga tko te potiče u ostvarivanju tvojih snova?

Kako se prijaviti?

Ova pitanja mogu ti poslužiti kao inspiracija, ali neka te ne ograničavaju. Napiši svoju priču i pošalji nam je, a tri najinspirativnije ćemo objaviti i nagraditi vrijednim nagradama.

  1. nagrada: vaučer u vrijednosti od 300 € za kupnju u trgovini elektroničkom opremom i godišnja pretplata na portal srednja.hr
  2. nagrada: vaučer u vrijednosti od 200 € za kupnju u trgovini elektroničkom opremom i godišnja pretplata na portal srednja.hr
  3. nagrada: vaučer u vrijednosti od 100 € za kupnju u trgovini elektroničkom opremom i godišnja pretplata na portal srednja.hr

Nakon što napišete svoju priču, ispunite naš obrazac koji je dostupan putem ove poveznice. Prijave su otvorene do 28. veljače do 23:59 sati, a pobjednice objavljujemo 1. ožujka.

Najbolje priče prošlogodišnjih pobjednica možete pročitati ispod.

Studentica želi istraživati bolest koja je uzela život njenom djedu
Magdalena sanja o studiju medicinske biokemije
Mihaela je tehničku školu upisala usprkos strahu

Pogledajte priče dvije mlade znanstvenice s FERIT-a

Jana je znanstvenica koja istražuje kako nam roboti mogu pomoći da prestanemo raditi na opasnim, ali i dosadnim poslovima. Marina je znanstvenica čiji istraživački rad doprinosi stvaranju bolje budućnosti sa zelenim izvorima energije. Obje su asistentice i doktorandice na osječkom FERIT-u.

Povodom Dana žena u znanosti, posjetili smo ih i prošetali faksom kako bismo doznali kako je studirati i raditi na FERIT-u, čime se točno bave, ali i kako je biti djevojka u znanosti. Cijeli posjet zabilježila je naša kamera, a video pogledajte ovdje.


Povodom Dana žena u znanosti, u suradnji s osječkim Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) provodimo nagradni natječaj. Tražimo najinspirativnije priče učenica i studentica koje vole znanost, a najbolje ćemo nagraditi! Dijelimo vaučere u vrijednosti od 300 €, 200 € i 100 €, kao i godišnju pretplatu na portal srednja.hr. Pravila natječaja i link za prijavu pronađite ovdje.

Pravilnik nagradnog natječaja pronađite ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab