Pretraga

Srednja.hr provodi veliko istraživanje o odabiru studija i budućoj karijeri među maturantima i brucošima

A- A+

Portal Srednja.hr u suradnji s partnerima, Visokim učilištem Algebra – Visokom školom za primijenjeno računarstvo, HTC-om i Lantea grupom, provodi dosad najveće istraživanje o odlukama i namjerama maturanata prilikom upisa na fakultete i visoke škole. Samo u prva dva dana istraživanja anketu je ispunilo više od 2.500 ovogodišnjih i prošlogodišnjih maturanata, a najsretnije očekuju vrijedne nagrade partnera.

Portal Srednja.hr putem svojih stranica na Facebooku – stranice samog portala, te stranica Maturanti 2011/2012Maturanti 2012/2013 – provodi dosad najveće istraživanje među srednjoškolskom populacijom o preferencijama prilikom odabira fakulteta i visokih škola te, u slučaju onih koji su prošle godine upisali studij, dosadašnjim iskustvima vezanim uz studiranje. Istraživanje će organizatorima i zainteresiranoj javnosti pomoći da bolje razumiju kako učenice i učenici srednjih škola donose odluke vezane uz budući studij i razvoj karijere, kako ocjenjuju odluku koju su donijeli na prošlogodišnjoj državnoj maturi, koje karijere smatraju perspektivnim…

Neki od podataka koje će Srednja.hr moći saznati ovim istraživanjem odnose se na zadovoljstvo odabirom fakulteta (u slučaju studenata koji su svoje studije upisali prošle godine), način na koji gimnazije usmjeravaju svoje učenike prema daljnjem studiju i odabiru karijere, kako mladi odlučuju koji fakultet ili visoku školu upisati te koji su sve faktori koji na tu odluku aktivno utječu. 

Također ćemo moći saznati koja očekivanja sadašnji maturanti a budući studenti imaju od svojih studija i npr. koliko su bili sigurni u svoju odluku u trenutku kada su je donosili.
Kako se istraživanje provodi putem Facebook aplikacije, po prvi puta će se vidjeti i što mladi, koji trenutno biraju svoju daljnju karijeru, „lajkaju“ i čime su zaokupljeni na najvećoj društvenoj mreži, a saznat ćemo i sličnosti i razlike po hrvatskim regijama. 

 – Ovo je odlična prilika za maturante i brucoše da objasne razloge odabira svojih institucija te da sami fakulteti dobiju povratnu informaciju što zapravo mladi u Hrvatskoj žele i očekuju. Želja nam je da projekt postane još jedna platforma gdje će se moći čuti glas mladih, izjavio je Marko Matijević, osnivač portala Srednja.hr.

Istraživanje koje provodi vodeći i najveći portal za srednjoškolce i studente, Srednja.hr, otvoreno je do 23. lipnja 2013. a rezultati će biti objavljeni na press konferenciji, odmah po zaključenju istraživanja.
Maturante i trenutačne studente prvih godina fakulteta i visokih škola pozivamo da ispune istraživanje na Facebook stranicama Maturanti 2011/2012 i Maturanti 2012/2013 te na Facebook stranici Srednja.hr

Samo istraživanje može se ispuniti i preko ove poveznice