Pretraga

Srednja.hr slavi svoj drugi rođendan!

A- A+

Prije dvije godine krenuli smo u pustolovinu stvaranja portala koji će pisati o mladima i biti glas generacije koji je danas zanemaren u našoj medijskoj svakodnevnici. Krenuli smo hrabro jer inače ne bi mogli preskočiti sve prepreke na koje smo naišli. Trend ‘ne vjerovati mladima’ nije ni nas zaobišao, ali nismo se na njega osvrtali. Danas smo najveći news portal za studente i srednjoškolce koji je svakim mjesecom veći i glasniji.

Najveći news portal za studente i srednjoškolce

Sustavno obrađujemo teme vezane uz mlade i obrazovanje te smo jedini takav medij u Hrvatskoj. Nisu nam strane teme poput odljeva mozgova, studentskh razmjena i stipendijama, korupcije na studentskim izborima, državne mature, intervju s dekanima i ravnateljima, problema s kojima se suočavaju srednjoškolci i njihovi profesori.

Kroz naše manje rubrike pratimo akademski i srednjoškolski sport, modne trendove mladih, novosti iz tehnologije i weba, filma i muzika. Sve ono što zanima mlade, zanima i nas pa tako uskoro pokrećemo rubriku kultura. Kroz nju ćemo predstavljati kreativne i umjetničke događaje u Hrvatskoj koji bi mogli biti zanimljivi za mlade. Uz pokretanje nove rubrike, u novu godinu krećemo s dva velika projekta koji će biti usmjereni na obrazovanje kako bi dodatno obogatili sadržaj s zanimljivim i korisnim inforcijama za naše čitatelje kojih je svaki mjesec sve više.

Novi projekti za više od 300,000 posjetitelja

Protekli mjesec listopad portal je zabilježio 320,000 jedinstvenih posjetitelja i više od 70,000 facebook fanova raspoređenih na nekoliko pageva za maturante, brucoše, studente i srednjoškolce. U listopadu smo krenuli s drugim izdanjem Ideje godine, jedinim business plan natjecanjem za srednjoškolce u Hrvatskoj. Prošle godine je 10 najboljih timova iz cijele Hrvatske predstavljale svoje ideje u Zagrebu pred stručnim suradnicima, gospodarstvenicima i učenicima, a ove godine očekujemo još kvalitetnije projekte od naših srednjoškolaca. Uostalom, mi smo portal koji vjeruje mladima u Hrvatskoj pa je logično da podržavamo srednjoškolce i studente u razvoju njihovih projekata.

Osim Ideje godine, jedan od naših glavnih projekta je ‘Ocijeni profesora’ kroz koji učenici i studenti mogu komentirati i ocjenjivati svoje profesore. Neprimjerene komentare ne objavljujemo, ali za time ni nema prevelike potrebe jer je 99 posto komentara pozitivne narave. Javljaju se sredjoškolci koji su završili srednje škole prije nekoliko godina te se zahvaljuju svojim mentorima koji su bili kvalitetni profesori, ali i prijatelji pri odabiru njihovog životnog puta. Takvih komentara ima previše za nabrojati, a to je i glavni cilj projekta. Uzdignuti profesorsku struku na razinu kojoj treba biti. Smatramo da bez kvalitetnih profesora neće biti ni dobrih studenata te je jasno da osim glasa mladih moramo biti i glas njihovih profesora.

Iza portala stoje petero ljudi s puno prijatelja koji zalaganjem i trudom čine sve kako bi svaki mjesec napravili korak naprijed k našem cilju. Nismo gotovi s našim poslom te se veselimo mogućnosti razvoja koja nam je iza ugla. Ponosni smo što smo krenuli s orginalnim projektom na medijskoj sceni te ćemo nastaviti u tom tonu. Zahvaljujemo se onima koji su to prepoznali i što nam daju vjetar u leđa sa svojom podrškom. Hvala Vama što nas čitate i kritizirate da postanemo još bolji. Ponajviše hvala onima koji kradu naše ideje i predstavljaju ih kao svoje jer nam tako odaju najveće priznanje. Nemamo im za preporučiti ništa pametnije od toga što je rekao Nikola Tesla – Nije mi žao što kradu moje ideje, nego mi je žao što nemaju svoje.