Pretraga

Srednja.hr slavi svoj prvi rođendan!

A- A+

Ideja je bila stvoriti portal koji će vijestima i projektima okupiti srednjoškolce na jednome mjestu. Od tada je prošla godina dana, a mi smo skočili sa 0 na 115,000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno. Od jeseni smo odlučili dodati i novu studentsku rubriku na portal jer polovica naših čitatelja i jesu studenti. Glavni cilj bio je postati vodeći medij za mlade koji će biti njihov glas. Željeli smo pisati o stvarima za koje nema puno prostora u velikim medijima i koji se zagube u količini. U nekim stvarima smo uspjeli, a neke tek trebamo napraviti.

Projekti koji su bili i koji tek dolaze

Prvi projekt koji smo napravili bila je INA pitalica u suradnji s udrugom Mladi nadareni matematičari ‘Marin Getaldić’, a uskoro pokrećemo novi projekt Ideja godine koji će motivirati srednjoškolce da od svojih ideja naprave stvarne poslovne projekte. Tijekom studenog ćemo predstaviti dvije aplikacije koji će pomoći maturantima da odaberu najbolji fakultet za sebe te da se što bolje pripreme za maturu. Isto tako ćemo ponuditi platformu učenicima da putem online kvizova rješavaju ispite iz sadržaja školskih udžbenika.

Studentima ćemo se aktivnije baviti vrlo uskoro kroz suradnju s TV Studentom, a pripremamo još puno toga za 2013. godinu. Na Vama je da nas pratite i učinite još boljima.

Najbolji intervjui u protekloj godini

Izdvojili smo za Vas nekoliko intervjua, ekskluzivnih članaka i komentara koje smo napisali u posljednjih godinu dana rada.

Nekoliko bitnih intervjua koji se tiču zemlje znanja, jednakosti i sporta na koje smo ponosni:

Teme koje obrađujemo

Neki od najbitnijih tema koje smo otvorili i na kojima smo radili su sljedeće:

  • Otkrivali smo rupe u zakonu zbog kojih srednjoškolci i njihovi roditelji moraju plaćati participacije svake godine, premda je srednjoškolsko obrazovanje besplatno

  • Čudili smo se zajedno s vama kako Ministarstvo obrazovanja može skrivati imena 30 romskih stipendista

  • Otkrili smo prepisivanje na državnoj maturi što je zapravo javna tajna među srednjoškolcima

  • Bavili smo se problematikom nagrađivanja najboljih učenika više nego ijedan drugi medij

  • Prijevoz putnika nam je bio iznimno interesantan zbog velike nepravde koja se događa učenicima

Pored ovih tema stigli smo vratiti i nekoliko zanimljivih ljudi u srednjoškolske klupe, a cijeli popis možete provjeriti na linku ovdje. Lista je podugačka, a najzanimljivi likovi su zasigurno splitski Dječaci, Pero Galić iz Opće Opasnosti i sportski komentator Ivica Blažićko.

Tijekom ljetnih praznika smo kritizirali hrvatske medije jer su bili prepuni golih guzica i velikih sisa sa Zrća. Podvig kojim se ne može baš svako pohvaliti. Ako niste stigli, pogledajte naš video sa zagrebačke norijade. Sljedeće godine pripremamo posebno pokrivati posljednje srednjoškolske dane maturanata, ali o tome više kada vani zatopli.

Ako ste nas pratili do sada, pratite nas i dalje. Ako ste se tek upoznali s portalom, znajte da ćemo postati još bolji, konkretniji i atraktivniji u našem cilju da postanemo vodeći medij za mlade. Slobodno nam napišite neku svoju ideju na [email protected], a uvijek smo dostupni i na Facebooku

Čitamo se i dalje!