Pretraga

Srednja.hr slavi svoj treći rođendan

A- A+

Prije tri godine rođena je Srednja.hr, portal koja je nastao kao potreba za glasom mladih u medijskom vakuumu koji ima sve manje prostora za njih. Danas, Srednja.hr bilježi 300.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno, iza sebe ima brojne edukativne projekte poput Ideje Godine, Slagalice, Ocijeni profesora, ePredstavljanja fakulteta, online kvizova i posljednjeg velikog Educatora. Nastavljamo dalje s još jačim razvojem sljedećih godina s ciljem podizanja svijesti o mladima i njihovim potrebama.

srednja.hr

Kada živimo u zemlji gdje su mladi gurnuti na margine, ili ako ćemo iskreno, na autobusne postaje i izlazne perone, svjesni smo da je potreba za glasom mladih nikad veća. S tugom gledamo kako naši prijatelji sreću pronalaze u nekim drugim zemljama, te znamo da je ovo vrijeme koje će obilježiti cijelu jednu generaciju. Iz tog razloga ćemo u sljedećih godinu dana ulagati u nove projekte te u javnosti još snažnije razvijati svijest o problemima mladih.

Portal koji upravo čitate je nastao kao potreba za glasom mladih, a nakon tri godine možemo reći da oni u Hrvatskoj imaju prostor gdje mogu promovirati svoje ideje i razmišljanja, mjesto gdje će njihov glas čuti njihove kolege studenti i srednjoškolci koji su naši redoviti čitatelji, a njih je 300.000 mjesečno.

Izdvojeni članak

[IDEJA GODINE] Kreće treća godina jedinstvenog natjecanja za srednjoškolce

Edukativni projekti

Kao portal trudimo se razvijati edukativne projekte koji će biti na koristi mladima. Ponosno možemo reći da ove godine jedini Business Plan Contest za srednjoškolce Ideja Godine ulazi u treću godinu postojanja. Naslijedno njemu, ove godine smo pokrenuli i prvi Case Study Competition za srednjoškolce Slagalica. Već otprije su poznati naši projekti poput ePredstavljanja fakulteta i srednjih škola, ocjenjivanje profesora te edukativnih online kvizova

Posljednji, koji smo pokrenli jučer jeste Educator. Aplikacija koja omogućava našim čitateljima da pregledaju edukativne događaje za mlade u svojim gradovima. Za prvu ruku, projekt ima više od 70 partnera i 50 događaja koje možete posjetiti u sljedećih tjedan dana. Cilj s Educatorom je omogućiti brojnim mladima koji rade za dobrobit svoje zajednice da dobiju još jedan kanal promocije, a čitateljima da na jednom mjestu pregledavaju sve događaje koji bi im mogli biti zanimljivi.

Imamo još puno prostora za napredak, a razvoj portala kroz neke nove ideje i projekte ćete moći vidjeti s novim dizajnom koji ćemo predstaviti početkom iduće godine.

Izdvojeni članak

[Educator] Svi besplatni edukativni događaji na jednome mjestu

Sadržaj kojeg nema drugdje

Prije nas dugo vremena na medijskoj sceni nije postojao ozbiljan news portal za mlade koji će progovarati o njihovim problemima. Spremno smo preuzeli tu ulogu te napravili puno po tom pitanju. Profesionalnim radom novinara vršimo pritisak na ravnatelje, dekane, rektore i ministre kako bi riješili postojeće probleme koji se tiču mladih, te po tom pitanju napredujemo iz tjedan u tjedan.

Bit ćemo iskreni pa reći da to nije uvijek lagano jer često s drugih strana nailazimo na nepoznavanje problema, manjak podataka te iskrenu nezainteresiranost za svakodnevne probleme mladih. Upravo je naš posao razbiti taj zid, te se svakim danom trudimo pokazati našim studentima i srednjoškolcima da postoji medij kojem se mogu obratiti za svoje probleme, iako oni možda nisu interesantni drugima.

Suzdržat ćemo se od pretjeranih najava i predstavljanja novih ideja koje ćete uskoro moći vidjeti i čitati jer znamo da imamo potporu 300.000 ljudih. Idemo prema cilju koji smo zacrtali, a vjerujemo da ćemo uz vašu pomoć napraviti korak dalje te u sljedećoj godini učiniti život mladima u Hrvatskoj boljim.